מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה, מארה"ב,בבקשה...רפאל03/11/2007
שלום ד"ר,
אני מתגורר בארה"ב בשנים האחרונות. בשנה האחרונה פתחתי עסק ורמת המתח שלי עלתה משמעותית , התחלתי להרגיש צורך לנקות את הגרון כל הזמן ובמיוחד אחרי האוכל. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש מיחושים בבטן העליונה ממש מתחת למפתח הלב. הלכתי לרופאה שהפנתה אותי לאולטראסאונד ולרנטגן חזה, יצא תקין. וזה עבר.
כעבור חודשיים זה חזר ועוד עם עליה של מיצי עיכול בלילה פעמים בודדות אז הלכתי לרופא אחרת (הפעם יהודיה...) שאמרה לי שזה יכול להיות acid reflux אז היא רשמה לי לקחת zantac 300mg(חוסם היסטמין) לפני שינה וגם prevacid (חוסם משאבת פרוטונים) בבוקר אז לקחתי ואחרי שבועיים זה עדיין לא עבר אז היא שלחה אותי לבדיקת upper GI עם בליעת בריום אבל זמן קצר אחרי זה עבר אז לא הלכתי לבדיקה.
כעבור חודש המיחושים חזרו הרבה יותר חזק,אני מתעורר בלילה מעליה של מיצי עיכול אבל אין לי ממש צרבת אף פעם. הרגשתי בחזה כאילו תקוע לי משהו ואני גם מרגיש את זה מקרין לי לגב בדיוק מאחורי מרכז החזה. היום עבר לי ההרגשה בחזה אבל לפני יומיים התחיל לי מן כאב בגרגרת כשאני בולע רוק אבל לא כשאוכל. אז כמה שאלות לי אליך :
* אני מהסס ללכת לבדיקת upper GI בגלל ששמעתי שזה הרבה חשיפה לקרינה ואני גם לא יודע אם הבריום כזה בריא. מה הסכנה לדעתך ועד כמה מדוייקת הבדיקה ? (עברתי אותה כשהייתי בן 10)
* מה דעתך על שימושן של שתי התרופות הנ"ל במקביל ועד כמה הן בטוחות ?
*האם יש תחליף טבעי לכל הכימיכלים האילה ?
*האם לפי מה שסיפרתי לך זה נראה לך שיש לי נזק לוושט או לגרון ?
*האם הפסקה של פעילות גופנית יכולה להוביל לרפלוקס ?
אני מתנצל על כמות המידע והשאלות פשוט שאני לא סומך על הרופאים פה, הם ישר רושמים לך תרופה ושולחים אותך הביתה... מקווה לתשובה בקרוב , תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר סטיבן מלניק03/11/2007לדעתי האבחנה הסבירה ביותר היא תגובה למתח שיכול לגרום לכל מיני תלונות בגרון ובבטן. יש השפעה של מתח על תנועות הושט וקיבה.
אבל יש צורך לבצע בירור על מנת לשלול הפרעה במבנה הושט. יש אפשרות של צילום כפי ששלחו אותך. הבאריום בטוח אבל יש קרינה. היתרון אבל שרואים תנועות הושט.
אפשרות שניה היא גסטרוסקופיה לבדוק המבנה בהסתקלות ישירה.
הגישה הטיפולית שאתה מקבל בהחלט מקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)