מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופתי ל- GERDרועי19/06/2010
שלום,
סבתי כבת 84, ברקע עם אסטמה, רפלוקס קשה על רקע של בקע סרעפתי גולש (שחזר לאחר תיקון מלפני כ- 15 שנה).
כמו כן לפני כחודש וחצי DVT ו-PE.
סובלת מהתקפים של כאבים בחזה, ותחושת צרבת בתדירות של מס' פעמים בשבוע. לעיתים אף הקאות. ניסתה בעבר טיפול בלוסק, זוטון וב-5 שנים אחרונות אף קונטרולוק 40 פעמיים ביום - הכל ללא הטבה מספקת.
מזה כ- 4 חודשים הקונטקולוק הוחלף לנקסיום 40 מ"ג בבוקר ומוטיליום + זנידקס 300 בערב- ללא הטבה.
כעת הוצע להוסיף כדור של נקסיום בערב - כלומר לקחת נקסיום 40 BID, וכן מוטיליום 3 פעמים ביום.
1. האם NEXIUM 40 פעמיים ביום (80 מ"ג סה"כ) הינו מינון מקובל לרפלוקס קשה, וניתן לטפל בו טיפול לטווח זמן ארוך?
השאלה שלי באה כיוון שבעלון התרופה מצויין שיש ליטול 40 מ"ג ביום עד לתקופה של חודשיים ואח"כ לרדת ל- 20 מ"ג ביום, ואילו כאן הוצע להכפיל למינון של 80 מ"ג ביום. האם זה יכול לגרום לבעיות לטווח זמן ממושך?
2. בזמנו נאמר לה בבית המרחקחת להקפיד לקחת את הנקסיום חצי שעה לפני האוכל, ואילו בעלון של המוטיליום נכתב שמידה ומשלבים איתו תרופות לטיפול בעודף חומצה - יש לקחת את המוטיליום דווקא לפני האוכל ואת התרופות לעודף החומצה אחרי האוכל. איך יש לנהוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר יעקב מאור19/06/2010אני מניח שנטילת תרופות בולמות יצור חומצה כגון נקסיום במינון גבוה לפרק זמן של מספר חודשים לא יגרמו נזק ארוך טווח. נטילת כל בולמי יצור החומצה צריכה להיות חצי שעה לפני ארוחות.
אני ממליץ ומקווה שסבתך עברה בירור מקיף של הסיבה לבעייתה כגון בירור מקיף לכוון מחלת לב. עיון בטיפול התרופתי והרחקת תרופות כגון נוגדי דלקת וכדומה. בנוסף אני מקווה ומניח שעברה גם גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)