טיפול תרופתי ל- GERD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי ל- GERD
    רועי
    19/06/2010

שלום,

סבתי כבת 84, ברקע עם אסטמה, רפלוקס קשה על רקע של בקע סרעפתי גולש (שחזר לאחר תיקון מלפני כ- 15 שנה).
    כמו כן לפני כחודש וחצי DVT ו-PE.
    סובלת מהתקפים של כאבים בחזה, ותחושת צרבת בתדירות של מס' פעמים בשבוע. לעיתים אף הקאות. ניסתה בעבר טיפול בלוסק, זוטון וב-5 שנים אחרונות אף קונטרולוק 40 פעמיים ביום - הכל ללא הטבה מספקת.
    מזה כ- 4 חודשים הקונטקולוק הוחלף לנקסיום 40 מ"ג בבוקר ומוטיליום + זנידקס 300 בערב- ללא הטבה.
    כעת הוצע להוסיף כדור של נקסיום בערב - כלומר לקחת נקסיום 40 BID, וכן מוטיליום 3 פעמים ביום.

1. האם NEXIUM 40 פעמיים ביום (80 מ"ג סה"כ) הינו מינון מקובל לרפלוקס קשה, וניתן לטפל בו טיפול לטווח זמן ארוך?
    השאלה שלי באה כיוון שבעלון התרופה מצויין שיש ליטול 40 מ"ג ביום עד לתקופה של חודשיים ואח"כ לרדת ל- 20 מ"ג ביום, ואילו כאן הוצע להכפיל למינון של 80 מ"ג ביום. האם זה יכול לגרום לבעיות לטווח זמן ממושך?
    2. בזמנו נאמר לה בבית המרחקחת להקפיד לקחת את הנקסיום חצי שעה לפני האוכל, ואילו בעלון של המוטיליום נכתב שמידה ומשלבים איתו תרופות לטיפול בעודף חומצה - יש לקחת את המוטיליום דווקא לפני האוכל ואת התרופות לעודף החומצה אחרי האוכל. איך יש לנהוג?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי ל- GERD

הוספת תגובה

• רועי

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2010

אני מניח שנטילת תרופות בולמות יצור חומצה כגון נקסיום במינון גבוה לפרק זמן של מספר חודשים לא יגרמו נזק ארוך טווח. נטילת כל בולמי יצור החומצה צריכה להיות חצי שעה לפני ארוחות.
    אני ממליץ ומקווה שסבתך עברה בירור מקיף של הסיבה לבעייתה כגון בירור מקיף לכוון מחלת לב. עיון בטיפול התרופתי והרחקת תרופות כגון נוגדי דלקת וכדומה. בנוסף אני מקווה ומניח שעברה גם גסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו