אנזימי כבד,האם יש לדאוג ומה לעשות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד,האם יש לדאוג ומה לעשות ?
    שמעון
    01/07/2010

הי דוקטור

אני גבר בן 30,בריא,מעולם לא הייתה לי בעיה כרונית כזו או אחרת.

לאחרונה קרי לפני חצי שנה 10/09 עשיתי בדיקות דם והם היו כדלקמן :

GOT-AST -43
    GPT-ALT-68

לא ממש התייחסתי לזה ,משום שהרופא שלי טען כי מאחר ואני שותה אלכוהול,היה לי פאב דאז,אז יכול להיות שינוי במצב.

עשיתי בדיקה לפני כחודשיים 04/10 ורק כרגע ,בדקתי והנה התוצאות:

GOT-AST -38
    GPT-ALT-120

ישבתי לקרוא קצת מידע,ונראה שמדובר בעלייה חדה ,ותוצאות גבוהות במיוחד (בלשון המעטה)ביחס לנורמה .

עד לפני כ- 3 שנים שקלתי 60 קילו וכיום 85 ,ביחס לגובהי 170 ס"מ ,מדובר ביו 30,המדובר בעלייה חדה וקשה בגדר השמנת יתר .
    יתר על כן,אני מרבה לשתות קפה שחור כ- 5 כוסות ביום,וכן אלכוהול מידי פעמים בשבוע .

מה דעתך?
    מה כדאי לעשות על מנת לשפר את המצב ביחס לנתונים שפירטטי לעיל ?
    אם מדובר במחלת כבד ,האם יש מצב לטפל,בה ולתפקד כרגיל ללא טיפול קבוע כלשהו?
    האם בהכרח התוצאות של GPT-ALT ברמה של 120 שהנורמה הין 0-35 מדובר במחלת כבד ,ולמה תוך חצי שנה מהבדיקה האחרונה עלה הפרמטר כמעט כפול מ- 68 ל- 120 .
    אנא ענה לי באריכות ובפירוט ככל האפשר .

יצוין כי לפני כשנתיים,היו לי נוגדנים לכלמידיה ולקחתי טיפול בדוקסילין למשך שבועיים.
    ולפני הבדיקה האחרונה קרי 04/10 ,כחודש לפני טופלתי בדוקסילין שוב למשך שבוע וחצי בגלל צריבה בשתן והפרשה מהפין של נוזל שקוף ולבן .

בברכה ,שמעון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• |שמעון

ד''ר יעקב מאור
    02/07/2010

ניראה לי שלא פסחת על אף אחד מההרגלים הגורמים נזק לכבד: השמנת יתר, צריכת אלכוהול מופרזת וכדומה. שני גורמים אלה בעיקר עלולים להזיק לכבד בגלל הצטברות שומנים בתוך תאי הכבד והווצרות דלקת כבד משנית לה. מחלה זו קרויה כבד שומני אלכוהולית או לא-אלכוהולית. הפתרון הינו די ברור. ראשית יש צורך להפסיק צריכת אלכוהול. שנית יש לנקוט בדיאטה להורדת המשקל שחייבת להיות מודרכת על-ידי דיאטנית קלינית. הדיאטה חייבת לביות מתונה ומודרגת על מנת להמנע מהחמרת הנזק, העלול להגרם מדיאטה דרסטית. הנוסף, יש צורך בפעילות גופנית אינטנסיבית. תוכל לספר לי מה אנזימי הכבד בעוד כ- 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמעון
    03/07/2010

תודה דוקטור

אני אעדכן אותך,עם הבדיקות החדשות,בנתיים אני נכנס לדיאטה ,וכן מפסיק לשתות אלכוהול .

שמעון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעון

ד''ר יעקב מאור
    03/07/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו