ג'ילברט ותופעות לוואי מוגברות מתרופ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ג'ילברט ותופעות לוואי מוגברות מתרופ
    טל
    09/07/2010

שלום,
    רציתי לשאול האם המצאות ג'ילברט, שמתבטאת ברמות בילורובין גבוהות(איבחנו אותי על פי בדיקות דם כבדרך אגב, ואם זכרוני אינו מטעני הבילורובין גבוה במקרה כזה) יכולה לגרום לרגישות יתר לתופעות לוואי של תרופות?
    אני מנסה תרופות לבעיות רפואיות שיש לי(כולל פיברומיאלגיה) ונראה שגם במינונים הנמוכים ביותר אני מתקשה עם חלקם הגדול ומרגיש תופעות לא נעימות.
    האם יכול להיות שהכבד שלי מתקשה להיפטר או לעבוד עם התרופה בדם כמו שצריך גם במינון נמוך בגלל הג'ילברט ולכן נגרמות תופעות לוואי מוגברות?
    התופעות קורות לפעמים אפילו מיד בימים הראשונים של מינון נמוך מאוד.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טל

ד''ר יעקב מאור
    11/07/2010

בתסמונת ג'ילברט יש עיכוב בפינוי תוצר הפירוק של הכדוריות האדומות שצבעו צהוב (וגורם לצביעת העיניים והעור בזמן צהבת). התיסמונת יכולה לגרום להווצרות תוצרים רעילים בשימוש בתרופות כמותרפיות מסוימות ומספר תרופות לאיידס אולם לא ידועה השפעה בעת נטילת תרופות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו