מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ,אני16/07/2010
יש לי שאלה נוגעת לאלכוהול
אני 16 ו9 חודשים
בערך מה-20 באפריל עד עכשיו ה-16 ביולי
שתיתי הרבה אלכוהול בחודשים שהזכרתי
זה היה עם ידידים חברים והכל ובאמת הייתי שותה כל הזמן והרבה
אז רציתי לשאול אם בזמן כזה יכול להיות נזק לכבד
והאם יכול להיגרם נזק שאינו הפיך?
אני מדגישה שמעכשיו אני מפסיקה לשתות
אז לגבי הנזזקים אני שואלת לגבי הנזקים שיוכלים להיווצר כתוצאה מהחודשים שהזכרתי בהם שתיתי
ולא רק בנוגע לכבד אלא גם הבנתי שזה גורם להשמנה?רציתי לדעת מה זה אומר?
זה משמין או שזה מגביר את הנטייה להשמין
חייבת תשובה בדחיפות
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 16 ו-9 חודשים*
אני16/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
ד''ר יעקב מאור17/07/2010אני שמח על החלטתך להפסיק לצרוך אלכוהול. הנזק מאלכוהול תלוי בכמות השתיה ובתקופת הצריכה. קיים סיכון ישיר לכבד בצריכה גבוהה לתקופה קצרה (BINGE). היות והערך הקלורי של אלכוהול גבוה קיימת אפשרות של עליה במשקל המלווה בחוסר בויטמינים, אולם אין זו הבעיה העיקרית. בנוסף, ואולי חשוב יותר צריכת אלכוהול מופרזת מלווה בהתנהגויות שונות כגון נהיגה בשיכרות המסכנות את החיים באופן מידי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טלי20/07/2010שלום,
1. למה הכוונה שתייה בכמות גבוהה בתקופה קצרה (binge)? באיזו כמות מדובר?
2. האם ניתן לראות את הנזק לכבד מיידית? איך ניתן לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
ד''ר יעקב מאור20/07/2010אין שיעור מוגדר לכמות זו והכמות תלויה במין (נשים חשופות יותר לנזק מכמויות קטנות יותר), משקל הגוף, שימוש בתרופות נוספות וכדומה.
הנזק יכול להתבטא בתסמינים כגון צהבת, חום, חוסר תיאבון או בבדיקות דם של הכבד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)