מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטר-ריפלוקס-דלקת בוושטעומר09/11/2007
לד"ר שלום
מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים (אי נוחות) בצד שמאל באזור הבטן קיבה אם אני לא טועה.
לפני כחודשיים החמרה,בחילות הרגשה של גולה בגרון ליחה שעולה כאבי בטן והקאות.
בבדיקת נשיפה התגלה הליקובקטר פילורי ברמה 7.8 טופל באנטיביוטיקה שבועיים לאחר הבדיקה אחרי התעקשות שלי לטפל בניגוד לרופא הגסטרו בטענה שזה לא רמה גבוהה ולא אמור להשפיע עליי.
בבדיקות אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן נשללו אבנים בכליות או זיהום בדרכי השתן.
לאחר בדיקת גסטרוסקופיה אובחנה דלקת בוושט ללא קבלת טיפול חוץ מאופרדקס 40 מ"ג נלקחה ביופסיה אך עדיין אין תשובה וקיבלתי תור לרופא הגסטרו רק לתאריך 17.3.08.
במקביל פניתי גם לנטורופאתית, לאבחנתה מדובר בעיה בספניקר (ריפלוקס), המליצה לשנות את אורח החיים הפסקת עישון מיידית ודיאטת אורז דייסתי (מבושל רק במים) ושימוש בתופסי תזונה כמו חיידקים טובים וכדומה.
המצב נכון להיום ירידה במשקל של 7 קילו תוך חודש,חולשה כללית בכל הגוף, כאבים בחלק השמאלי התחתון של הגרון תחושת גולה.ליחה.חומציות תמידית ללא שיפור ניכר,אני ממש סובל ואובד עצות כבר.
אבקש את ייעוצך בנושא
האם כל הנ"ל הוא סיבוך של חיידק ההליקובקטר פילורי?
תודה
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר-רפלוקס-דלקת בושט
ד''ר יעקב מאור09/11/2007עומר שלום,
גם הגסטרואנטרולוג המטפל וגם הנתורופתית איבחנו אצלך מצב של חזרת חומצה מהקיבה לושט והמליצו לך טיפול התנהגותי, דיאטטי ותרופתי מתאים באומפרדקס. להערכתי הדיאטה שקבלת מופרזת מידי ויתכן כי זו הסיבה לירידה במשקל.
היעדר תגובה אינו מצביע בהכרח על אבחנה שגויה אלה על טיפול שאינו מספק מבחינת מינון וסוג התרופה וכדומה.
לדעתי כאב הבטן (ואולי גם הירידה במשקל) אינם מוסברים על-ידי החזר החומצה ודורשים בירור נוסף אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
בכל מקרה נוכחות חיידק ההליקובקטר אינו גורם כשלעצמו לכאב בטן ואינו קשור גם להחזר החומצה.
עליך להתעקש לקבל תור מוקדם יותר לגסטרואנטרלוג מומחה להמשך טיפול בתלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר
עומר09/11/2007האם הדלקת בוושט לא מצריכה טיפול אנטיביוטי? נכון להיום כמעט כל דבר שאני אוכל אני מקיא עקב החזר חומציות גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-עומר
ד"ר יעקב מאור09/11/2007כפי שהסברתי דלקת בושט הינה תוצאה של חזרת תוכן קיבה חומצי לתוך הושט ולא כתוצאה מזיהום חיידקי לכן הטיפול המומלץ הינו טיפול בתרופות מסוג בולמי משאבות פרוטונים (מדכאי יצור החומצה) כגון, אומפרדקס ולא באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)