כבד שומני במרקם אחיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני במרקם אחיד
    יפה
    24/07/2010

בת 27- 4 חודשים אחרי ניתוח קיסרי ...עשיתי בדיקות דם ובהם אנזימי הכבד גבוהים מאודGOT (AST) 83
    GPT (ALT) 141
    ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שמראה כבד שומני : כבד בעל מרקם אחיד, אקוגניות גבוהה .
    FATTY LIVER
    ביצעתי בדיקות דם : הפטטיס יצא שלילי
    האם זה כבד שומני ומה הטיפול ?מה אני צריכה לעשות ...?
    בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני במרקם אחיד

הוספת תגובה

• יפה

ד''ר יעקב מאור
    25/07/2010

ראשית יש צורך לשלול מצבים הגורמים להפרעה באנזימי כבד וכבד שומני בעיקר זיהום בנגיף הפטיטיס C, מחלת צליאק, מחלת וילסון (הפרעה בחילוף החומרים של הנחושת) וכמובן שתית אלכוהול. הסיבה השכיחה למצב זה הינו כבד שומני שאינו מאלכוהול שעל-פי-רוב משני לעודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם או סוכרת. הבירור יכול להתבצע על-ידי רופא המשפחה או על-ידי מומחה למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ???

דנה
    26/07/2010

שאלה נוספת אם ביצעתי את בדיקות להפטטיס וצליאק ויצא שלילי ואני לא שותה אלכוהול
    איך אפשר לדעת שמדובר בכבד שומני בלבד?
    אני פשוט לא רגועה אני רוצה לדעת אם מדובר בכבד שומני בלבד מה הטיפול הנכון?\
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה

ד''ר יעקב מאור
    26/07/2010

את מתכוונת לכבד שומני שלא מאלכוהול ללא דלקת. כפי שציינתי עליך לעבור בירור אצל רופא המשפחה או מומחה למחלות כבד. הטיפול העיקרי הינו ירידת משקל הדרגתית ופעילות גופנית נימרצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו