מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה ממיוןליאור25/07/2010
שלום
לפני שלושה ימים הייתי במיון עקב כאבים חזקים,(סובל ממעי רגיז)אבל היה טיפה יותר כאבים מהרגיל ניגשתי למיון וקיבלתי תוצאות אלו אחר המון בדיקות ,רק שלא הבנתי כמה דברים
ללא חום,בחילות,הקאות,סיפור משפחתי של דלקת מעיים(שאת זה לא הבנתי כול כוך כך)האם זה מסוכן?
המומחים אמרו שאין ממה לחשוש הכול נראה תקין עשיתי צילום רנטגן בדיקות דם,והמליצו לי לעשות בדיקת קלונסקפיה
השאלה שלי,מה זה אומר סיפור משפחתי של דלקת מעיים?(גם אמרו שהמגולבין שלי קצת נמוך
ושאלה שני האם קולנסקפיה זה בדיקה כואבת?אני ממש חושש ומפחד מהבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאור25/07/2010בהמשך לשאלתי,רציתי לדעת האם יכול להיות שמדובר ב f.m.f זה מה שרופא המשפחה אמר לי האם בבדיקת דם אפשר לעלות על המחלה הזאת?
זה מסוכן?יש טיפול ,או שזה לכול החיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור25/07/2010במכתב השחרור מהמיון מצויין שאין לך סיפור משפחתי של מחלת מעי דלקתית כרונית!!!
הדבר כמובן אינו משליך לגביך והייתי ממליץ לבצע קולונוסקופיה - בדיקה שכרוכה במעט אי-נוחות אולם אינה כואבת מאוד - להזכיר כי מבוצעת בטישטוש ובמקרים מסויימים ניתן לתת הרדמה ממשית. מחלת מעי דלקתית אינה מסוכנת באופן מידי אולם, יש לאבחנה כדי לטפל בה וכדי למנוע סיבוכים כגון חסימות מעיים או מורסות (אבצסים) בבטן.
FMF הינה מחלה דלקתית התקפית האופיינית ליוצאי עדות שמקורן סביב לים-התיכון (אולם קיימת גם באשכנזים). המחלה מתאפיינת בכאב בטן חוזר מלווה בחום. האיבחון הינו על-סמך תסמינים מחשידים והאישוש באמצעות בדיקה גנטית המבוצעת בבית-החולים תל-השומר ו"הדסה" עין-כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור26/07/2010אני כבר לא יודע מה לחשוב קרון f.m.f או סתם מעי רגיז יש לציין שאין לי חום אבל כאבי בטן חולפים וחוזרים יש והקתפים כאלה בבטן המון גזים,הרופא משפחה שלי אמר שהוא עושה לי בדיקת דם לגבי הפי אמ פי האם אפשר לעלות על זה בבדיקה?במיון אמרו לי שהמוגלבין קצת נמוך שזה מדובר על דלקת אני כבר לא יודע מה לעשות אני שנתים סובל מי זה ורק רץ לרופאים ומפחדת מדלקת שלא יכולה לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור26/07/2010אני סמוך ובטוח שאם תבדק באופן יסודי על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיבצע אצלך מספר בדיקות דם, צואה, הדמית רנטגן ואנדוסקופיות יגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור27/07/2010רנטגן עשיתי בדיקות דם עשיתי ואני ממשיך לעשות בדיקת צואה גם עשיתי לפני כחצי שנה משהו כזה
עשיתי אני חושב את כול הבדיקות חוץ מקולנוסקפיה ,אבל מה זה לדעתך אני רוצה לדעת האם מחייב שאני נדבקתי ב f.m.f?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף!
ליאור27/07/2010הכאב עבר לצד שמואל מין כאב חד כזה שעולה מלמטה לבטן לצד שמואל ,ויש שינוי ביציאה צואה ממש דקה עם המון ריר מה זה יכול להיות האם יש בצד שמואל מעיים שאולי התקפלו או משהו דומה,קרה לי את זה בעבר וזה עבר לי אחרי תקופה ארוכה משהו כמו 5 ימים
אשמח לדעת איברים שקשורים לכאבים בצד שמואל,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור28/07/2010בצד שמאל נימצאים המעי הגס והמעי הדק. הטחול, הכליה השמאלית וחלק מהלבלב.
אני באמת מציע כי תמצא את האיבחון אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה כולל ביצוע קולונוסקופיה ו- CT של הבטן.
FMF הינה מחלה גנטית - תורשתית ולא נידבקים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
ליאור06/08/2010שלום יש לי עוד מעט בדיקת קולנסקופיה קודם כול רציתי לדעת על הכאב שלה עם זה כאב חזק זה נראה לי מפחיד,אפשר לבקש בהרדמה מלאה,ולגבי הכאבים שיש לי כרגע זה משהו מאוד מוזר הכאב בצד שמואל זה כאב שאני גם עושה סקס ובסיום של הרעלים החוצה יש לי קצת כאבים ששורף כזה אני קיבלתי כדורים בשם רוקסט מהחירוג אמר שמתחתי גידים בצד שמואל וזה עבר לי וחזר לי שוב,לגבי צד שמואל יש כאבים שאני לא יודע איך להגדיר אותם האם יש לחשוש ממשהו מסוכן במעי הדק או הגס?צד ימין אני כבר מסתדר עם זה (אני רגיל)הרופא משפחה שלי כול הזמן בדק אותי ואמר שאני מלא בגזים בשני הצדדים מה זה אומר אני לא מבין יש ממה לחשוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ליאור06/08/2010יש לציין שביצעתי המון המון בדיקות,חוץ מקולונסקפיהעשיתי הון בדיקות דם צילמוים אולטרסאנוד הכול שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור06/08/2010אני סבור כי הפורום מיצא את יכולתו להשיב לך תשובות עניניות ללא בדיקה אישית פררטנית.
אנא התיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה.
קולונוסקופיה ניתן לבצע בהרדמה במסגרת בתי-החולם השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ליאור06/08/2010השאלה שלי עם הבדיקה אכן כואכבת ממש?הבנתי שזה בדיקה לא פשוטה
לגבי הכאבים המוזרים יום אחד צד ימין יום אחד שמואל קשי נשימה פיתאום מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור06/08/2010אני תמהה מדוע אינך מבין שהדיאלוג בפורום איננו מקדם את הטיפול בך.
מי שיכול לעזור לך הינו מומחה לגסטרואנאטרולוגיה ביעוץ אישי.
קולונוסקופיה מבוצעת ברוב המקרים בטישטוש תוך אי נוחות קלה ורק במקרים מסוימים דרושה הרדמה.
לכל שאלה נוספת אבקשך לפנות ליעוץ פרטני בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)