מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פקיק בוריד שער הכבדגילי ניצן27/07/2010
שלום.
לאבי התחילה מיימת לפני כשנה וחצי, לאחר בדיקות נמצא פקיק בוריד שער הכבד שככל הנראה יושב שם כבר כמה שנים, ניתנו לו מספר זריקות להמסת קריש הדם, אני חושב שמדובר בתרומבוליזה אך זה לא עזר, אחת לכמה זמן הוא נאלץ לעשות דיקור בבטן להוצאת חלק מהמיים בבטן וכן אחת לכמה זמן מתגלה אצלו החיידק שגורם לזיהום בבטן בגלל המיימת אייני זוכר את שמו, עד היום הרופאים הצליחו לרפא את הזיהום באמצעות אנטיביוטיקה כבר מספר פעמים.
ניתוח לא ניתן לעשות כיוון שקיים סיכון לגוף בניתוח ויתכן שהוא לא יצליח לעבור כלל ניתוח, כך עפ"י המלצת הרופאים.
השאלה שלי היא האם יש רמות שונות בתרומבוליזה (אני לא יודע לומר איזה מינון ואיזה חומר הוא קיבל להמסת הפקיק) והאם יש משהו נוסף שניתן לעשות כדי להמיס את הפקיק?
או כל דרך אחרת שניתן להתקדם באמתעותה.
אשמח מאד לתשובה
גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי ניצן
ד''ר יעקב מאור28/07/2010חשוב מאוד להבין האם הקריש בוריד השער הינו על רקע של שחמת הכבד, על רקע מחלה גידולית בבטן או על רקע אחר. אני מניח שאביך טופל בתכשירים דמויי הפרין למניעת התפשטות קרישים שניקראים קלקסן או פרגמין. טרומבוליזה הינה המסה ישירה של הקריש על ידי הזרקת חומר ממיס קרישים כגון אורוקינז ישרות לוריד השער. פעולה זו אינה מקובלת במקרה של קריש בוריד השער (אבל מקובלת במקרים של קרישים בורידי הכבד). באופן עקרוני לא ניתן לטפל בקריש כרוני של וריד השער. המלצתי כי תתיעצו במומחה בכיר למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)