פקיק בוריד שער הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקיק בוריד שער הכבד
    גילי ניצן
    27/07/2010

שלום.

לאבי התחילה מיימת לפני כשנה וחצי, לאחר בדיקות נמצא פקיק בוריד שער הכבד שככל הנראה יושב שם כבר כמה שנים, ניתנו לו מספר זריקות להמסת קריש הדם, אני חושב שמדובר בתרומבוליזה אך זה לא עזר, אחת לכמה זמן הוא נאלץ לעשות דיקור בבטן להוצאת חלק מהמיים בבטן וכן אחת לכמה זמן מתגלה אצלו החיידק שגורם לזיהום בבטן בגלל המיימת אייני זוכר את שמו, עד היום הרופאים הצליחו לרפא את הזיהום באמצעות אנטיביוטיקה כבר מספר פעמים.
    ניתוח לא ניתן לעשות כיוון שקיים סיכון לגוף בניתוח ויתכן שהוא לא יצליח לעבור כלל ניתוח, כך עפ"י המלצת הרופאים.
    השאלה שלי היא האם יש רמות שונות בתרומבוליזה (אני לא יודע לומר איזה מינון ואיזה חומר הוא קיבל להמסת הפקיק) והאם יש משהו נוסף שניתן לעשות כדי להמיס את הפקיק?
    או כל דרך אחרת שניתן להתקדם באמתעותה.

אשמח מאד לתשובה
    גילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פקיק בוריד שער הכבד

הוספת תגובה

• גילי ניצן

ד''ר יעקב מאור
    28/07/2010

חשוב מאוד להבין האם הקריש בוריד השער הינו על רקע של שחמת הכבד, על רקע מחלה גידולית בבטן או על רקע אחר. אני מניח שאביך טופל בתכשירים דמויי הפרין למניעת התפשטות קרישים שניקראים קלקסן או פרגמין. טרומבוליזה הינה המסה ישירה של הקריש על ידי הזרקת חומר ממיס קרישים כגון אורוקינז ישרות לוריד השער. פעולה זו אינה מקובלת במקרה של קריש בוריד השער (אבל מקובלת במקרים של קרישים בורידי הכבד). באופן עקרוני לא ניתן לטפל בקריש כרוני של וריד השער. המלצתי כי תתיעצו במומחה בכיר למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו