תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    ג'ו
    11/08/2010

שלום רב,

בעבר תקף אותי במפתיע הפטיטיס בי וה-GOT היה בתקופה דצמבר 2008 עד אפריל 2009 בטווחים של 900-100 עד שהבראתי וירד לערך הנורמלי והתקין.ה-GPT היה בשיאו 1200 עד שירד גם הוא לרמה נורמלית.

היום נבדקתי שוב ונמצא כי ה-GOT עלה ל-55 (טווח עליון 35) וה-GPT - הוא 83 (טווח עליון45)אין סטייה של ערכים אחרים.

אני נוטל בקביעות כחולה לבבי כל בוקר: נורמיטן 25, אספירין 100,לוסק, קרסטור 10 מ"ג (נגד כולסטרול) ולוסרטאן 50 (נגד לחץ דם). מקונן בי החשש, שהשימוש בקרסטור מקפיץ לי הערכים של תפקודי הכבד. האמנם או שמא עלי לחשוש ממשהו שחזר לי לכבד? עד כמה חמורה הסטייה בערכים? יש מתרופה חלופית - בתוך הסל, מחוץ לסל, ליד הסל - נגד כולסטרול שלא פוגע בתפקודי כבד? מה גורסת האקדמיה הרפואית והפרקטיקה הקלינית - עדיף כולסטרול גבוה וערכים של תפקודי כבד נמוכים או להיפך?

אגב, עוד בשנים עברו הבחנתי כי מדי פעם עלו תפקודי הכבד והסיבה, כאבחנת הרופאים, הייתה נטילת כדורים להורדת כולסטרול.לפני שנים גם החליפו לי את הכדורים נגד כולסטרול, כי הערכים של תפקודי הכבד סטו מנורמה.

תודה רבה להתייחסותכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• גיו

ד''ר יעקב מאור
    11/08/2010

תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת ערכי הכולסטרול בדם כגון קרסטור עלולים לגרום לעליה באנזימי כבד, אולם במחקרים רבים הראו שבגבולות מסויימים של העליה לא ניגרם נזק ממשי לכבד גם בשימוש ממושך בתרופות מקבוצה זו. לאור סיפור של הפטיטיס B בעבר יש מקום לראות אם לא הפכת לנשא הפטיטיס B כרוני עם דלקת בכבד באמצעות בדיקות דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו