הפטיטיס בי וכבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס בי וכבד שומני
    רוני
    14/08/2010

שלום רב,

בעבר חליתי בהפטיטיס בי ובאחת הבדיקות גם נקבע שיש לי כבד שומני. נראה היה לי כי נרפאתי תודה לאל (ותודה לרופאים המסורים של ביילינסון). לאחרונה ממש, לפני ימים אחדים, עלו הערכים של תפקודי הכבד שלי כלהלן:GOT ׁASTׂ- 57
    ו-GPT ׁAUTׂ 86

להלן תוצאות הבדיקות שעשיתי בעניין ההפטיטיס בי מאפריל 2009 ומיולי 2009:

HEPATITIS Bs Ab
    0.26 negative mIU/ml

HEPATITIS Bs Ag
    negative

HEPATITIS Be Ag
    negative

HEPATITIS Be Ab
    positive

תוצאות הבדיקה ביולי 2009:
    HEPATITIS Bs Ab
    12.16 positive mIU/ml

וכל היתר כמו בבדיקה הקודמת באפריל 2009. פלוס:
    MICROALBUMIN-U SAMP
    24.90 mg/L

CREATININE- U SAMPLE
    204.6 mg/dl

MICROALBUMIN/CREAT
    1.217 µg/mg crea

שאלתי: בזמנו הבינותי מרופא המשפחה שהבראתי מהפטיטיס בי וכי נתגלו נוגדנים. שאלתי: האם התגלו נוגדנים כנדרש וההפטיטיס ב"ה לא יחזור? אני בסדר? למה עלו לי לפני ימים אחדים הערכים של תפקודי הכבד? אציין, כי אני נוטל בקביעות כל יום בבוקר כדור מסוג קרסטור להורדת הכולסטרול - האם זו הסיבה?

תודה רבה לתשומת הלב, שבוע טוב וכל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס בי וכבד שומני

הוספת תגובה

• רוני

ד''ר יעקב מאור
    14/08/2010

לעיתים כייל הנוגדנים להפטיטיס B יורד מתחת לסף הניתן לגילוי. ניראה כי החלמת מהפטיטיס B וכי הסיבה לעלית האנזימים אינה קשורה לזיהום בנגיף זה. קרסטור עלול לגרום לעית אנזימי כבד. לרוב אין לעליה זו חשיבות מבחינת נזק לכבד. במקביל ממליץ כי תעברי בירור לסיבות אפשריות אחרות לעלית אנזימי הכבד באמצעות בדיקות דם ואולטראסאונד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו