דחוף-חשד לקרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף-חשד לקרוהן
    אבי26
    21/08/2010

בת 27 מזה כחמש שנים סובלת מאנמיה, שלשולים, כאבי בטן ימנית תחתונה, ירידה במשקל, כאבי פרקים ולפעמים גם דלקות עיניים. עברתי מס' בירורים החל מבדיקת רגישות ללקטוז וכלה את הבדיקות הפולשניות כגון קולונוסקופיה, גאסטרוסקופיה, קפסולה וכו'.
    רגישות ללקטוז חיובי, יתר הבדיקות תקינות (לאחותי מחלת קרוהן) לאחרונה עברתי שוב קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה כאשר בקולונו לא הצליחו להיכנס לטרמינל איליום מסיבות טכניות- אנטומיות ובגאסטרוסקופיה נכתב שיש כרוניק גאסטריטיס. כמו כן עברתי בדיקת IBDX שהראתה ALCA גבוה מהנורמה 60 תקין ולי יצא 100. יתר הדברים יצאו בסדר ובתשובה שנשלחה אלי נכתב שהסרולוגיה שנמצאה יכולה להצביע על קרוהן (אבל שוב עדיין לא ראו כלום במעי ונאמר לי ע"י מס' רופאים שהרבה פעמים הסימפטומים והנוגדנים יכולים להופיע לפני שבאמת רואים משהו...) כרגע אני די חסרת אונים ממשיכה לסבול מהסימפטומים, אני עוברת מרופא לרופא כרגע מטופלת בפנטסה 4 גר' שלפעמים עוזר ולפעמים לו. יש רופאים שאומרים לי שוודאי זה קרוהן ויש שאומרים שעדיין אין אבחנה. כרגע הבדיקות שלי על הפנים. ברזל 20, פריטין 2 המוגלובין בסדר 12 אך כל הזמן יורד.
    הייתי שמחה לשמוע את דעתך במקרה כה מורכב כשלי כי אני ממש לא יודעת מה לעשות.
    אשמח לתשובה מהירה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף-חשד לקרוהן

הוספת תגובה

• אבי26

ד''ר יעקב מאור
    23/08/2010

מקרה מאוד מורכב הדורש התיחסות פרטנית של מומחה לגסטרואנטרולוגיה ואולי כדאי רופאים שתחום עיסוקם העיקרי הינו מחלות מעי דלקתיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- חשד לקרוהן

אבי26
    23/08/2010

תודה על שחזרתם אלי.
    מזה כ-5 שנים שאני במעקב בגאסטרו וכבר עברתי אצל המון רופאים גאסטרואנטרולוגיים יש כאלו שהצהירו כי אכן מדובר בקרוהן ויש כאלו שאומרים שלא ניתן לקבוע אבחנה רק על סמך הסימפטומים שלי ומבדיקת האי בי די איקס. הייתי גם אצל רופאים פרטיים וגם של הקופה. אני מבינה שהמצב שלי מורכב אך בכל זאת הייתי שמחה לשמוע את דעתך. האם יש לכם מקרים דומים מורכבים כשלי ואיך אתם מתמודדים עם זה. מרוב ייאוש, תסכול וחוסר אונים וכל רופא אומר משהו אחר אני כבר לא יודעת מה עלי לעשות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי26

ד''ר יעקב מאור
    23/08/2010

עם כל ההבנה שאני רוחש למצבך אינני סבור שבמסגרת הפורום תמצא מענה הולם את מורבות הבעיה. יעוץ יסודי חייב לכלול מעבר יסודי על כל פירטי המקרה: סימפטומים, בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה (כשהייתי שם את ה- IBDX במקום שולי), הדמיות רנטגן, ממצאי קולונוסקופיה וקפסולה ורואה מקום לחזור על מי מהבדיקות לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו