האם יש סיכוי לחולה עם צירוזיס בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש סיכוי לחולה עם צירוזיס בכבד
    משה-דוד
    06/09/2010

אני נדבקתי ב hcv לפני כעשרים שנה, מאוחר יותר ב1996 אובחן אתלי בביופסיה צירוזיס בכבד דרגה 4 ו- f4 , לפני שנה ערכו אצלי ליברסקאן ונקבע צירוזיס . שאלותיי הן: האם יש הבדל משמעותי ביו אף 3 ל-אף 4? מי יותר אמין בתוצאות: ביופסיה לפני 4 שנים או ליברסקאן לפני חצי שנה? מה הסיכוי שלי לקבל בשלב זה (אני בן 75 שנה), או מאוחר יותר, - סרטן כבד? קיבלתי זריקות אינטרפרון אלפא במשך חצי שנה בתחילת שנות התשעים. זה היה מדכא מאד ולא עזר. מאוחר יותר, בסוף שנות התשעים, הייתי בקבוצת-מחקר שקיבלה אינטרפרון ביתא במשך כ-10 חודשים. למרות שנמסר לי כי הוחלט לא להמשיך עם זריקות אלה - חל שיפור מסויים אצלי בכמות האנזימים של הכבד, שהיו אז גבוהים מאד ועתה הם רק פי שנים מהנורמה הגבוהה. אך, כאמור, גופיי עדין נושא מחלה קשה ואולי גם סופנית? מה דעתכם - האם היא באמת סופנית? מה אתם מציעים לי לעשות, כדי להאריך את תוחלת-החיים שלי, האם לקחת תוספות-מזון, ואיזה מהן (בנוסף על 3 כדורי האורסוליט שאני לוקח יום-יום, סה"כ 900 מ"ג ונוסף לשתיית ליבולאק 180 מ"ג 3 פעמים ביום, ביחד עם שתיית 30 טיפות של ויטמין d). מה דעתכם על השאלות הנ"ל ? אשמח מאד לקבל את תשובותיכם בהקדם. בהוקרה רבה, משה-דויד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משה-דוד

ד''ר יעקב מאור
    06/09/2010

שחמת הכבד אינה סוף פסוק וחולים רבים חיים שנים רבות עם שחמת לעיתים אף אינם מודעים לכך. אומנם קיים סיכון להתפתחות סרטן הכבד וסיבוכים אחרים של שחמת אולם מעקב מתאים של אולטראסאונד, בדיקטת דם, גסטרוסקופיה לאיתור דליות (ורידים מורחבים) בושט תגלה סיבוכים אלה מוקדם ואלה יטופלו כראוי. קיימים תכשירים שעשויים לשפר את מצב הכבד כגון MILK THISTLE הנימכר בחנויות הטבע. בכל אופן אני מאחל לך בריאות ואריכות ימים וממליץ כי תהיה במעקב מומחה למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היש סיכוי לחולה עם צירוזיס בכבד?

משה דוד
    14/09/2010

לד"ר יעקב מאור - שלום רב ושנה טובה. תודה על תשובתך המאליפה. עם זאת לא ענית לי על אחת השאלות והיא כלהלן: בביופסיה מלפני 4 שנים באיכילוב נקבע שיש לי צירוזיס בכבד דרגה 4 , stage 4- וב"ליברסקאן" באיכילוב (לפני כשנה) נקבע לךי דירוג F3 . איזו תוצאה אופיינית ומדוייקת יותר, או למי להאמין יותר? או אולי אפשר שחלה אצלי הטבה במחלה זו? יתרה מזאת: מהנהלת העמותה של חולי- הכבד נמסר לי, כי לבעלי צירוזיס מדרגה 4 ומעלה - אין בכלל סיכוי להתרפא , ובוודאי לא בגילי (75 שנה). שאלה נוספת לגבי תוסף המזון שהצעת לי "חלב ארטישוק", נאם גם אבקת כורכום, קינמון. זעטר וכו' עשויים להועיל? ואם לא אלה - איזה עוד תוסף מזון יכול לעזור לי, ואולי כדאי שאנסה לקחת תרופות של אינטרפרון +ריבבארין? בתודה מראש, ובברכת גמר חתימה טובה - לך ולבני-ביתך, משה דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה דוד

ד''ר יעקב מאור
    14/09/2010

בקצרה אוסיף: באופן עקרוני במקרה שלך לדעתי הביופסיה מדויקת יותר והסיכוי לשיפור ספונטני (ללא טיפול יעיל בוירוס) הינו נמוך.
    אינני ממליץ טיפול באינטרפרון וריבוירין בהפטיטיס C במקרה שלך בגלל תופעות הלוואי של הטיפול שעלולות לסכן אותך, לעומת הסיכוי הנמוך יחסית של הצלחת הטיפול.
    כבר ציינתי שקיים ניסיון בטיפול ב- MILK THISTLE. אין די מידע לגבי שאר התכשירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו