כאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    ליאת קמחי
    13/09/2010

לד"ר יעקוב מאיר שלום רב!
    קוראים לי ליאת ולבעלי יש בעיה הוא עשה אולטרסאונד בטן עליונה ואמרו שיש לו כבד מוגדל ושומני רציתי לדעת מה זה אומר .?
    ובעיה נוספת ,יש לו שילשולים מספר פעמים ביום והוא צריך לעבור קולונוסקופייה ,אבל הוא לא רוצה לשתות את החומר המרוקן י,ש לך אולי פתרון אחר שמעתי שיש איזה משאף ששואפים ולפי זה אפשר לראות את הקיבה. האם תוכל לעזור לי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• ליאת קימחי

ד''ר יעקב מאור
    13/09/2010

ראשית, ניראה לי שעקב ריבוי הבעיות בעלך זקוק ליעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
    מספר הבהרות:
    1. כבד שומני מאפיין אנשים עם ה"תיסמונת המטבולית" כלומר, עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ דם, או סוכרת. הטיפולים היחידים שהוכחו כיעילים עד כה כוללים טיפול בגורמי הסיכון המצוינים, ירידת משקל הדרגתית, ופעילות גופנית אינטנסיבית. קיימות עדויות לכך שמתן ויטמין E מסייע גם הוא.
    2. כבד שומני אינו גורם לשלשול והקולונוסקופיה נחוצה. באנשים עד גיל 70 ניתן לבצע הכנה יחסית לא קשה בתכשיר הקרוי פיקולקס (בליווי דיאטה מתאימה).
    3. תבחין הנשיפה שאת רומזת לו אמור לאבחן זיהום הקיבה בחיידק הקרוי הליקובקטר פילורי ואינו רלונטי לתסמינים המתוארים.
    שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו