מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקס חמור וכאבי גבאייל19/09/2010
שלום רב.
מזה מספר שנים סובל מריפלוקס חמור ונוטל לנטון/קונטרולוק ללא הטבה.
בגסטרוסקופיה אחרונה נמצא גם בקע סרעפתי.
הדבר גורם לי לגירויים קבועים בגרון ובלוע, וכאב נקודתי במרכז הגב מימין, שמוחמר בכיפוף הראש לפנים. כאשר מזון עובר ליד הנקודה בוושט - הדבר מורגש.
הכאב הלך והתפתח במהלך החודשים האחרונים, וכיום הוא חד מאוד ומקרין לי גם לשכם וליד ימין. חלה גם החמרה במצב הגרון שלי, שהפך מגורה מאוד אדום וכואב כמעט כל הזמן.
נוטל קונרולוק 40 בבוקר ופמוטידין 40 בערב.
מה עוד אפשר לעשות? האם הכאבים האלה בגב מוקרנים מהוושט? לאן זה יכול להתפתח? דלקת חמורה?
הבנתי שאחוזי הצלחת הניתוחים הם לא משהו, האם יש פיתרון אחר? האם ישנם סוגי ניתוחים שונים?
אשמח מאוד להסבר והכוון.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר יעקב מאור19/09/2010הייתי מנסה את הטיפול התרופתי במינון גבוה למשך 3 חודשים לפחות ואם לא יעזור לפנות ליעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל בגל זאת..
אייל21/09/2010תודה רבה על התשובה, אך לא ענית לי על אף שאלה..
מן הסתם אני מטופל על ידי גסטרואנתרולוג מומחה שנתן לי את הטיפול התרופתי הנ"ל - שלא עוזר, וקיויתי לקבל הכוונה נוספת גם אם כללית עם כל המוגבלות באינטרנט..
האם נטילת קונטרולוק 40 בבוקר ופמוטידין 40 בערב זה לא מינון גבוה?
האם ריפלוקס מסיבי כזה ידוע שמשפיע נקודתית על מרכז הגב מימין? זה לא מסוכן לאורך זמן? גם לגרון?
באם לא יהיה מנוס מניתוח, האם ישנה פרוצדורה מועדפת? האם מטפלים גם בבקע
"על הדרך"? האם ישנו מרכז בישראל המתמחה בניתוחים מסוג זה?
מהי התוחלת של ניתוחים כאלה? אשמח להכוונה..
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל
ד''ר יעקב מאור21/09/2010אינני משוכנע שכל התסמינים המתוארים ניתנים להסבר על-ידי החזר תוכן חומצי מהקיבה לושט. אינני סבור שניתוח הקרוי פונדופליקציה כלומר ליפוף של הקיבה סביב החלק התחתון של הושט לצורך "הידוק" המעבר מהקיבה לושט יעזור במקרה שלך של תסמינים שאינם צרבת (כאב לוע, כאב חזה או גב וכדומה).
אגב, בניתוח זה מתקנים גם בקע סרעפתי. הניתוח מבוצע במרבית המרכזים הרפואיים בישראל על-ידי כירורגים שהוכשרו ורכשו ניסיון בניתוחים אלה.
טיפולים שנוסו בעבר באמצעות אנדוסקופיה (גסטרוסקופ) לא הוכחו כיעילים.
המינון שציינת אינו גבוה ומתאים למצבך.
למרות הסתייגותך הדרך הטובה לקבלת אינפורמציה והתייחסות רלונטית לך הינה טיפול פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)