מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות-קרוהןאסף24/11/2007
אני מתנצל על אורך ההודעה וכמות השאלות. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי בבעיה המטרידה את מנוחתי לאחרונה.
אני חולה בקרוהן (אובחנתי לפני כ-8 חודשים) ומזה 3 חדשים ברמיסיה.
הטיפול שאני מקבל הינו 3 גר' כדורי פנסטה ליום ולפי החלטת רופא הגסטרו שלי לעוד שנים רבות. כיום מצבי טוב (לפחות לפי הרגשתי הכללית).
הגם שאינני מבין דבר בתחום הרפואה יש לי בעיה עקרונית להכניס לגופי מדי יום כמות כה גדולה של תרופות כימיות וזאת על אף שאני מבין שאינני אדם בריא ואת משמעות המחלה בה אני חולה. השכל הישר אומר שכמות גדולה של תרופות על בסיס יומי יכולה גם להזיק (ולמערכות אחרות בגוף) שהרי חייבים להיות 2 צדדים למטבע. מכיוון שאני אמור לקחת כמות זו למשך מספר שנים ולא לתקופה קצובה יש לי משבר רציני עם הטיפול של הרפואה המערבית.
הבעתי את מה שאני כותב כאן בפני רופא הגסטרו שלי ועל אף שבהחלט הבין אותי הסביר לי שאני מקבל טיפול מקובל. לטענתו הכדור פנסטה אינו כדור שמזיק אלא להיפך - שומר על מערכת העיכול כולל נגד סרטנים שאני עלול לחלות בהן בסבירות יותר גבוהה עקב המחלה.
במקביל לטיפול הקונבנציונאלי התחלתי להיות מטופל בנטורופתיה. הנטורופת שאיתו התייעצתי לא הורה לי להפסיק עם הכדורים אבל בהחלט נתן לי להבין שמדובר ברעל לכל דבר.
לאחר מחשבה עמוקה החלטתי על דעת עצמי בלבד להפסיק עם הכדורים ואני מזה מספר ימים כבר לא נוטל אותם. כמובן שאני יודע שאני נוטל על אחריותי סיכון לא מבוטל דבר שגורם לי כל יום להתלבטות - אני עדיין לא שלם עם ההחלטה.
עולות אצלי המון שאלות שברצוני לשאול. אני מתנצל על כמות השאלות אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לענות עליהן:
האם תוכלו לפרט או לשלוח אותי למראי מקום בו אוכל ללמוד על הרכב הפנטסה ומשמעות הנטילה שלו ? מה היא פעולתו החיובית (האם תורם גם לריפוי?) ואילו השלכות שליליות יכולות להיות לנטילה ארוכת טווח של הפנטסה (דבר המעניין אותי במיוחד) ?
האם לאחר שהפסקתי כעת ליטול את הכדורים וחס וחלילה ארגיש לא טוב עוד מספר ימים אוכל לחזור ולשוב את אותם הכדורים או שאצטרך להתחיל עם תרופה חדשה ? ניתן לעשות הפסקות לתקופות עם כדור הפנטסה ? מה המשמעות של הפסקה עם הפנטסה לתקופה ?
האם אני לוקח על עצמי סיכון גבוה מדי לטעמכם ?
כאמור זו דילמה לא פשוטה עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות קרוהן
ד''ר יעקב מאור24/11/2007האם תוכלו לפרט או לשלוח אותי למראי מקום בו אוכל ללמוד על הרכב הפנטסה ומשמעות הנטילה שלו ? מה היא פעולתו החיובית (האם תורם גם לריפוי?)
הפנטסה הינה תרופה מקבוצת ה- 5-Aminosalicylic Acid.
5-ASA.
משפחת תרופות זו דומה!!! אך לא זהה לאספירין. לאחר נטילתה הפנטסה מגיעה לחלק האחרון של המעי הדק ולמעי הגס ושם מתרחשת פעולתה נוגדת הדלקת. לפנטסה ולתרופות מקבוצה זו יכולת להשרות הפוגה-רמיסיה של מחלת קרוהן בצורה קלה עד בינונית ולשמור על ההפוגה בעיקר במחלת קרוהן המערבת את המעי הגס!!!.
ואילו השלכות שליליות יכולות להיות לנטילה ארוכת טווח של הפנטסה (דבר המעניין אותי במיוחד)?
לתרופות מסוג 5-ASA תופעות לוואי מועטות ביותר ונחשבת בטוחה מאוד. יתכנו תופעות כלליות כגון כאב ראש, בחילה ועוד. התרופה באופן נדיר!!! עלולה לגרום נזק כליתי ולכן יש לבדוק תפקודי כליות ושתן מידי פעם.
האם לאחר שהפסקתי כעת ליטול את הכדורים וחס וחלילה ארגיש לא טוב עוד מספר ימים אוכל לחזור ולשוב את אותם הכדורים או שאצטרך להתחיל עם תרופה חדשה? ניתן לעשות הפסקות לתקופות עם כדור הפנטסה? מה המשמעות של הפסקה עם הפנטסה לתקופה?
האם אני לוקח על עצמי סיכון גבוה מדי לטעמכם ?
רצוי להמשיך טיפול באופן רציף ולהיות במעקב שיגרתי של גסטרואנטרולוג מומחה. להערכתי הנזק שבפנטסה לעין ערוך קטן מהסיכון שבהתלכחות מחלת קרון העלולה להיות קשה ועמידה לטיפול חוזר בפנטסה או דומיה. בעיקבות ההתלכחות אתה עלול להזדקק לתרופות אחרות יעילות יותר אולם עם תופעות לוואי קשות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה !
אסף24/11/2007ברצוני רק לשאול ולחדד את הקטע האחרון שבתשובתך:
האם המשמעות של הפסקת נטילת הפנטסה על ידי כרגע יכולה להיות עמידות המחלה בפני שימוש בפנטסה בהתלקחות הבהא אם תקרה חס וחלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
ד"ר יעקב מאור24/11/2007עלול להיות מצב שבו ההתלכחות לא תגיב לחידוש הטיפול בפנטסה. הדבר אינו מחוייב המציאות ולא ניתן לנבא זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן
אורלי14/09/2014לאחרונה אובחן אצל בתי בת ה 8.5 אולקוס וקרוהן
ביצענו mre למעי הדק והתוצאה היתה כזו:
״בספק עיבוי רירית באילאום טרמינלי ללא האדרה חריגה״
״בלוטות מזנטריות מרובות ב RLQ לא חורגות מ 10 מ״מ, ללא נוזל חופשי/קולקציה״
SIJ חופשי וסימני דלקת קלים ב RLQ
ברצוני לדעת עד כמה מעורבת המחלה בחלק של המעי הדק ומה אומרות התוצאות?
אשמח לקבלת ייעוץ מהיר. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/09/2014כנראה מדובר במחלת מעי דק סופי-TERMINAL ILEUM אנא פני לגסטרואנטרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן - המשך
אורלי15/09/2014תודה רבה על היענותך פרופ׳ דורון זמיר
ומה זה בדיוק מחלת מעי דק סופי? במה זה כרוך? ומה הטיפול שניתן בד״כ במצב הנוכחי? ומהן ההשלכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן - המשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/09/2014אנא פני לגסטרואנטרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)