צילום בליעת בריום-ושט קיבה ותרסריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום בליעת בריום-ושט קיבה ותרסריון
    דן
    11/10/2010

שלום,
    אני בן 20 וחצי עם היסטוריה של כ-4 וחצי שנים של עליית מזון. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה לפני שנתיים. מאז לקחתי כדורים אך לא כל כך עזרו והשפעתם הייתה מזערית. לאחרונה ביצעתי צילום בליעת בריום- ושט קיבה וטרסריון ואני מתחרט על ביצועו בגלל שקראתי באינטרנט שזה צילום עם הרבה קרינה. בצילום זה זמן החשיפה לקרינה הוא ארוך יחסית וגם הבנתי שבגלל שאני צעיר- רק בן 20-זה יותר מסוכן לי מאשר למישהו מבוגר יותר. יש לי מספר שאלות בנושא:
    1. לא כל כך רציתי לעבור את הצילום מכיוון שעשיתי לפני שנתיים גסטרוסקופיה שיצא תקין אבל הגסטרולוג שלי אמר שאני צריך ושזה בודק ועולה על דברים אחרים. האם זה נכון? כי בחלק אתרים אמרו שגסטרוסקופיה זו בדיקה יותר טובה. ולכן, נשאלת השאלה למה הוא המליץ לי לעשות והאם הייתי צריך לעשות גם בליעת בריום. מה דעתכם בעניין?
    2. לגבי הקרינה בצילום- באתר שלכם רשום שזמן החשיפה המקביל לקרינת רקע בצילום זה הוא 16 חודשים, ושהמנה האפקטיבית האופיינית ביחידות של mSv היא 3. לעומת זאת באתר אחר שמדבר על קרינה בצילומים (האתר באנגלית ונחשב למוכר ואמיןבארה"ב ) רשום שזמן החשיפה המקביל לקרינת רקע בצילום זה הוא 24 חודשים (שנתיים), ושהמנה האפקטיבית האופיינית ביחידות של mSv היא 6, כפול ממה שרשום אצלכם! אתם בטוחים שהנתונים אצלכם אמינים? מה נכון?
    3. הבנתי שבד"כ אתה מתבקש להוריד בגדים בזמן הצילום. אך בזמן הצילום אצלי עשיתי עם חולצה מיוחדת שהביאו לי אך נשארתי עם המכנסיים ונעליים שלי- זה אמור להיות כך? איך אני יודע שהצילום בוצע לפי הנהלים ולא באופן רשלני?
    4. האם זה נכון שבגלל גילי הצעיר-20-הקרינה יותר מסוכנת לי?
    5. האם עצם העובדה שנעשים צילומים רבים בבדיקה (כ- 10-15), מסכן את הנבדק אף יותר? האם האזורים שנחשפים לקרינה בבדיקה זו נחשבים לרגישים?
    6. האם סכנת הקרינה בצילום זה קרובה לסכנת הקרינה בצילומי CT?
    אני מצטער על ההודעה הארוכה והשאלות הרבות, אני פשוט מאוד מודאג מכמות הקרינה הרבה שנחשפתי בבדיקה וממה שקראתי על כך באינטרנט. אודה לך על התייחסות על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי רק לומר.....

דן
    11/10/2010

רציתי רק להוסיף שיש לי מערכת חיסונית די חלשה ולכן אני מתקרר ונעשה חולה בקלות יחסית. האם עבור אנשים עם מערכת חיסונית חלשה הקרינה יותר מסוכנת או שאין קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי רק לומר..... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/10/2010

הצילום דינמי ויש יתרון בזה על גסטרוסקופיה. אכן יש קרינה אבל הרבה פחות מct למשל.
    קשה לי להתייחס לכמות הקרינה. אין ספק שחשיפה לקרינה בגיל מבוגר יותר פחות בעיתי.
    זה נחוץ אבל מאחר שרפלוקס ממושך נחשב לגורם סיכון של גידולים בושט ולפעמים דרוש ניתוח למניע. כאן הצילום חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה יותר מסוכן לאנשים צעירים?

דן
    12/10/2010

האם זה הרבה יותר מסוכן? האם זה מסוכן עבור מישהו בגילי-בן 20- כמעט כמו לילדיםאו אישה בהריון(עבורם הבנתי שיש להימנע כמעט לחלוטין מלעבור צילום זה) או שהרבה פחות?
    אודה לך אם תענה על עוד שאלות שרשמתי בהודעה המקורית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה יותר מסוכן לאנשים צעירים? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/10/2010

הקרינה פחות מ לct .
    כמובן יותר צילומים אומר יותר קרינה.
    בגיל צעיר יש יותר שנים לפתח סיבוכים של הקרינה. גבר בן 85 לא צריך לדאוג על מחלות בעוד 15 שנה.
    אנני יודע לגבי כמות הקרינה בכל בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הדרך שבו הצילום נעשה....

דן
    13/10/2010

והאם בצילום הייתי אמור לעשות אותו עם בגדים ונעליים או ללא בגדים (רק עם תחתונים)? כי באתר שקראתי הבנתי שזה בלי בגדים אבל אני עשיתי אותו עם חולצה מיוחדת שהם הביאו לי ועם הנעליים ומכנסיים שלי?
    האם יש לי סיבה לדאוג מהקרינה בצילום או שזה לא כזה נורא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הדרך שבו הצילום נעשה.... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    14/10/2010

הפרוטקולים של הצילומים קבועים ונראה לי שזה בסדר בצורה בה נעשתה.
    אנני חושב שצריך להכנס ללחץ מהקרינה- לא לשכוח שיש גם קרינה מהחיים יום יום.
    גם זה הרבה פחות מct.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו