כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    ויקי ()
    18/10/2010

שלום לך ד"ר.
    אני בת 23 מזה 3 וחצי שנים סובלת מכאבי בטן שילשולים בחילות והקאות ,
    נעשה לי ברור נרחב ובו נשללו הרבה דברים בניהם IBD , כרגע האבחנה היא תסמונת מעי הרגיש ידוע כמתנה לכול החיים וגם ללא טיפול מיוחד ,
    לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד כי היה לי כבד מוגדל וגם טחול , ונמצא ממצא חדש כבד מגורגר יתכן על רקע הסננת שומנית כיתמית ,
    רופאת הגסטרו אמרה שזה כבד שומני ואמרה לבצע אולטסאונד בטן בעוד חצי שנה וזהו ללא שום טיפול .
    למיטב ידיעתי אין טיפול גם לכבד שומני רק דיאטה ופעילות גופנית ,
    שאלתי היא מתי מבצעים ביופסיה של הכבד ?
    וכמה זה הכרחי ? ומה הסיכונים ?
    יש לציין שמדדי הכבד לא ממש גבוהים , ואני שוקלת 57 וגובהי 167 כך שהשמנת יתר זאת לא הסיבה לכבד השומני ואני גם לא צורכת אלכוהול ברמה מוגזמת ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    18/10/2010

לכבד שומני סיבות רבות פרט לתסמונת המטבולית הכוללת השמנת יתר, יתר שומני הדם, יתר-לחץ-דם וסוכרת ופרט לצריכת אלכוהול מוגזמת באנשים צעירים כמוך יש לשלול מחלות מטבוליות כגון צליאק או מחלת וילסון (הפרעה במשק הנחושת) כסיבה לכבד השומני. אין קשר בין הכבד השומני לבין תסמונת המעי הרגיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ויקי ()
    19/10/2010

תודה על תשובתך רציתי לציין שבדיקה לצליאק יצאה שלילית , אין סכרת או לחץ דם גבוה ואני יודעת שאין קשר בין מעי רגיש לכבד השומני , השאלה שלי הייתה מתי מבצעים ביופסיה של הכבד ? כשמדובר בכבד שומני .
    ומה הסיכונים הכרוחים בביצוע הבדיקה הזאת ?
    שוב תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    19/10/2010

ביופסית כבד תתבצע במקרה והאבחנה אינה בטוחה או במקרים שחשוב מאוד לקבוע את מידת הנזק לכבד. הסיבוכים העיקרים בביופסית כבד הינם דמם לחלל הבטן המתרחש בשכיחות של 0.5 אחוז. סיבוכים אחרים פחות שכיחים הינם זיהום והתנקבות אברים סמוכים לכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ד"ר יעקוב מאור

ויקי ()
    20/10/2010

ובהחלט חשוב לציין שבפורום זה הרופאים עונים מהר ועל כך המון תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ד"ר יעקוב מאור - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    20/10/2010

OK

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו