סיכון מהפטיטיס סי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון מהפטיטיס סי
    אורית
    18/10/2010

אם אני עובד בהעברת רהיטים בחופשות עם מישהו שהוא נשא הפטיטיס סי (מדי פעם ניתן להישרט או להיפצע מכך),על אף שאני משתדל לא לעבוד קרוב אליו מדיי ולא להרים משאות ביחד, לעיתים הוא לוחץ את ידי ולאחר מספר דקות אני מושך את החבל האם ייתכן שהחבל שבעצמו שורט לעיתים , יחדיר את זיהום ההפטיטיס סי לדמי עד כדי הידבקות?
    האם צריך לשם כך כמות דם גדולה?
    אם זה מקטין את סיכון ההדבקה במידה והדם התייבש על אף שעברו רק מספר דקות ?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכון מהפטיטיס סי

הוספת תגובה

• סיכון מהפטיטיס סי - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    18/10/2010

הסיכון להדבקה בצורה שתארת אפסי. דרוש מגע של דם נגוע בכמות רבה ישירות עם דם לצורך הדבקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אהרון
    19/10/2010

תודה עבור התייחסותך,
    אבקש להבין ,אם אותו נשא של הפטיטיס סי נשרט/ נפצע גם הוא לפני כן ולחץ את ידי (ניתן להיחבל עקב אופי העבודה ),האם לאחר מכן בעת שאמשוך בחבל ואולי אשרט (לכל אחד חבל משלו), האם השריטה לא מסוכנת להחדרת הנגיף (שייתכן וע"י לחיצת ידו השרוטה של הנשא נמצא על היד שלי) ולהדביקני, או שכאמור דרושה להדבקה כמות דם רבה יותר
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    19/10/2010

כפי שציינתי הסיכון בהדבקה בדרך המתוארת אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו