מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות באבחנה?מיכל19/10/2010
שלום,
אני חולה מזה קרוב ל-5 חודשים במה שאובחן כמחלת הנשיקה על פי סרולוגיה גבולית בלבד, ויש לי חשש שאולי יש טעות באבחנה.
זה התחיל מתשישות, בחילות וכאבי בטן תחתונה. אח"כ היתה הפוגה של כמה ימים. ואז התחילו כאבי בטן ושלשולים (לא מאוד מיימיים) שנמשכו כחודש וחצי. בחודש וחצי האלה סבלתי גם מכאבים בכל הגוף - שרירים, פרקים, מתסמינים נוירולוגיים כגון דקירות בגוף, חוסר תאבון ובחילות. בדיקות דם מקיפות תקינות כולל CRP ושקיעת דם.
לאחר כחודשיים נעלמו לגמרי כאבי הבטן והשלשולים, נשארו מדי פעם בחילות וחוסר תאבון, התקפים של תשישות וחולשת שרירים מהם סבלתי במשך חודשיים.
לפני 4 ימים התחלתי להרגיש כאב (מסוג שלא הכרתי מעולם) שורף בבטן התחתונה, היתה הפוגה בכאב ביום למחרת ואח"כ הכאב חזר. יש גם תחושת נפיחות וגזים. בנוסף כשהכאב התחיל שמתי לב שיש לי כמה סימנים אדומים עם גבולות לא ברורים (הסימנים לא היו עגולים) על העור בידיים וברגליים ולאחר כמה שעות הסימנים נעלמו.
שוב אציין שעשיתי בדיקות דם מאוד מקיפות מספר פעמים והכל יצא תקין למעט חסר ב-B12 וויטמין D.
האם לפי מהלך המחלה המתואר ייתכן ולא מדובר במחלת הנשיקה אלא חלילה במחלה דלקתית כרונית כלשהי של המעי? האם CRP תקין שולל מחלה מהסוג הזה?
האם תקינות של בדיקות דם יכולה לשלול מחלה דלקתית מהסוג הזה או שחייבים לבצע בדיקות פולשניות כדי לאבחן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את הגיל שלי: 29
מיכל19/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין את הגיל שלי: 29 - תגובה
ד''ר יעקב מאור19/10/2010כמובן שבמקרה מורכב כשלך חייבים להבדק אצל מומחה למחלות פנימיות או גסטרואנטרולוג מומחה בכדי להגיע לאבחנה. CRP ושקיעת דם תקינים אינם שוללים מחלת קרוהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)