מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בהמשך
יעקוב21/10/2010תודה על התשובה ד"ר יעקב מאור היקר ,
אך לא התכוונתי למה הרגישות/דיוק של הבדיקה, אלא רציתי לדעת עד כמה הרמה של הוירוס אצלי שהיא - Hep.C PCR Viral Load 1771157 IU/mL
זה גבוה (אגב כתוב שרגישות זה 12 IU/mL )והאם זה חורג בהרבה מהגבול העליון אם הוא קיים בכלל?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/10/2010ההעומס הוירלי שלך נחשב גבוה (מוגדר גבוה כאשר מעל 600-800 אלף יחידות למ"ל). לא קיים גבול עליון לוירמיה אבל העומס הוירלי הגבוה ביותר הקיים לרוב אצל חולים עם הפטיטיס C בנוכחות HIV מגיע ל- 10-20 מיליון יחידות למ"ל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יעקוב21/10/2010תודה עכשיו ראיתי את התשובה בעצם , אין צורך לענות על השאלה האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/10/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי נוגדנים של הפטיטיס Cיעקוב20/10/2010
שלום,
אני בן 35 בגיל 15 עליתי מבריה"מ לארץ, לפני כחודש תרמתי דם במד"א והם גילו שיש לי נוגדנים של הפטיטיס C . פניתי עם הממצאים האלו לרופא ועשיתי בדיקות דם בקופ"ח.
כרגע יש תוצאה של Hepatitis C Ab(EIA) חיובית , תוצאות נוספות עוד לא התקבלו, כי זה לוקח זמן. יש לי בעצם שתי שאלות האם זה אומר בוודאות שיש לי מחלה - אני חולה במחלה ? ודבר שני איך יתכן שנדבקתי בוירוס כי מעולם לא עשו לי עירוי דם ולא השתמשתי במזרקים (סמים) או משהו כזה. יתכן שהעבירו לי את זה בבריה"מ מלפני כ-20 שנה בשימוש פשוט של חיסונים או בדיקות דם והוירוס כל הזמן הזה פעיל אצלי ?
אודה מאוד על כל הסבר והבהרה.
ועל איזה רופאים באזור הצפון אתם יכולים להמצליץ לי במידה ואצטרך במיוחד אלו שעובדים עם קופ"ח מכבי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת יש תוצאה של Hep.C PCR Viral L
יעקוב20/10/2010התוצאה של Hep.C PCR Viral Load הגיעה והרמה היא : 1771157
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת יש תוצאה של Hep.C PCR Viral L - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/10/2010לפי הנתונים יש לך הפטיטיס C פעילה. דרך ההדבקה במרבית החולים במדינת ישראל אינה ידועה ואכן קשורה למתן חיסונים או טיפולים אחרים בילדות. עליך לפנות למומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה - תוכל למצוא אותם באתר הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - עוד שאלה
יעקוב20/10/2010מה היא הנרומה לספירת הוירוס Hep.C PCR Viral Load
ומנסיונך בתחום האם ידרש במקרה הזה טיפול תרופתי ?
כי כעקרון אין לי שום תסמינים ובדיקות הדם בסה"כ היו טובות מלבד הבעיה הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - עוד שאלה - תגובה
ד''ר יעקב מאור20/10/2010עד כה הבדיקות יכלו לזהות רמת וירוסים מעל 50 יחידות למ"ל. כיום קיימות שיטות רגישות יותר עם גבול גילוי של 10-15 יחידות למ"ל.
הטיפול ניקבע כיום בעיקר על סמך חומרת מחלת הכבד שמאובחנת על-ידי ביופסית כבד או אחת מהשיטות הבלתי חודרניות להערכת נזק כיבדי כגון הפיברוטסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
יעקוב21/10/2010תודה רבה ד"ר יעקב מאור הנכבד,
בשאלה הקודמת שלי רציתי בעצם לשאול האם הרמה של 1770000 יחידות זה נחשב לחריגה גבוהה ? וכן ראיתי בתוצאות שהדיוק של הבדיקה היה 12 יחידות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר יעקב מאור21/10/2010אני סבור שעניתי לשאלתך ושאלות חוזרות בצורות שונות לא ישנו את התשובה.
לסיכום:
1. העומס הוירלי אצלך נחשב גבוה (מעל 800,000 יחידות למ"ל).
2. הערך אינו קיצוני.
3. אין משמעות לעומס הוירלי לגבי חומרת מחלת הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעקוב21/10/2010לא התכוונתי לשאול פעמיים אותו דבר פשוט לא ראיתי שהשאלה הקודמת שלי נקלטה ונעתנה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר יעקב מאור22/10/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)