צהבת טוקסית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת טוקסית
    צהוב
    21/10/2010

ד""ר שלום.
    אני חולה בדלקת כבד חדה שנגרמה עקב שימוש (שתיה) בצמחי מרפא שהותוו לבעיות עור.
    כמובן שאיני נוטל עוד את אותם צמחים.
    האם משחות חיצוניות צמחיות יכולות גם הן לגרום להפטיטיס טוקסית?
    כי גם בזה אני כבר מפחד להשתמש.
    שאלה נוספת היא אם אני יכול למרוח משחות סטירואידים או פרוטופיק שעליה כתוב במפורש שיש להתייעץ עם רופא באם אתה סובל או סבלת מליקוי בתפקוד הכבד.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת טוקסית

הוספת תגובה

• צהבת טוקסית - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    22/10/2010

הייתי ממליץ להמנע משימוש בתכשירים שגרמו להפרעה בכבד גם דרך העור כוון שקיימת ספיגה. משחות סטרואידליות ללא מרכיב אחר בטוחות.
    הייתי שמח אם תכתוב את ההשתלשלות של הצהבת אצלך ביתר פירוט לציבור הרחב בפורום כולל ציון סוגי התה שבהם השתמשת וכיצד אובחן הקשר בין התה לצהבת.
    הנושא חשוב מכוון שרבים חושבים שתה טיבעי לסוגיו בריא ובטוח לכבד כולל אנשים שיש להם מחלת כבד. התיחסותך תעזור לי להמחיש את מה שאני מרבה לכתוב עליו בפורום ובמסגרות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס טוקסית

צהוב
    22/10/2010

אני מטופל אצלכם במכון הכבד בשיבא כך שאשמח לסייע.
    נטלתי צמחי מרפא סינים אשר באים בצורת אבקה המשמשת כבסיס להכנת תה צמחים.
    הצמחים נועדו לטיפול בבעיות עור עקשניות אשר הרפואה הקונבציונאלית לא הביאה להם מזור.
    הפורמולה (כ12 צמחים) הוכנה ע"י מומחה לרפואה סינית אשר מטעמים מובנים לא אפרסם את שמו.
    נטלתי את הצמחים שלוש פעמים ביום במשך שמונה חודשים והשפעתם היתה מועילה ביותר.
    לאחר שבעה חודשים הבחנתי בשתן כהה יותר אך לא ייחסתי לכך חשיבות.
    במהלך טיול בחו"ל הבחנתי כי עיני צהובות וכך גם עורי.
    אובחנתי בבית החולים כחולה בהפטיטיס.
    סרולוגיה להפטיטיס A B C נשללה.
    המשכתי ליטול את הפורמולה בבית החולים בחו"ל מחוסר ידיעה כי זה עלול להיות הגורם.
    עובדה אשר החמירה את מצבי עד לדרגת של דלקת קשה מאוד. ( טראנסאמינזות באלפים ובילירובין גבוה מ 20).
    הגעתי לארץ לתל השומר ולאחר תחקור קצר, הבינו הרופים כי אני נוטל צמחים סינים וישר אמרו כי זו כנראה הסיבה.
    אני עדין בתהליך דלקתי קשה ומחכה לבשורות. הטראנסאמינזות עדין באלפים אך הבילוריבין כבר ירד ל 13, כך שאני מקוה שאני בדרך להחלמה.
    בכל מקרה החלמה מדלקת כה קשה מוערכת בחודשים.
    יצוין כי הפטיטיס טוקסית היא מחלה ללא טיפול אשר עשויה להיות מסכנת חיים.
    מעולם, לא ידעתי כי תכשיר טבעי שאני נוטל עלול להביא אותי למצב בו אני נמצא.
    אפשרות זו אפילו לא נלקחה בעיני כאפשרית.
    כעת, לאחר מחקר, אני יודע כי צמחי מרפא סיניים ותכשירים טבעיים אחרים אחראיים לאחוז נכבד ממקרי ההפטיטיס הטוקסית בעולם.
    מסקנה,כל טיפול טומן בחובו סיכונים ותופעות לוואי אשר יש לבררן.

וכעת, לשאלה נוספת, האם אני יכול ליטול משחת פרוטופיק ( חומר פעיל TACROLIMUS)
    או שעדיף בשלב זה למרוח סטירואידים בלבד. הסטירואידים לא יכבידו על הכבד בתהליך של ההחלמה שלו?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס טוקסית - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    23/10/2010

תודה על מסירת המידע החשוב לכלל הציבור.
    לשאלתך עדיף להשתמש במשחה סטרואידלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו