מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל וכבדרוני26/10/2010
שלום
ד"ר מלניק וד"ר מאור שלום
יש לי הפטיטיס סי. בנוסף, יש לי אנמיה כבר הרבה שנים. והמאגרי ברזל בגוף ריקים. הרופא רוצה למלא את המאגרי ברזל בגוף ורוצה שאקח כל יום כדור 325 מ"ג ברזל.
אולם, עודף ברזל יכול להזיק לכבד. אולי עדיף לקחת כדור מדי פעם במטרה לשמור על ברזל זמין לגוף - פריטין והמוגלובין ברמה טובה ולא למלא את המאגרי ברזל , כי זה יכול להזיק לכבד
מה דעתכם?
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2010חשוב לדעת הסיבה של הברזל הנמוך. את צודקת שעודף ברזל לא טוב לכבד.
יש חשיבות לגלות הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מאבחנים סיבה לאנמיה
רוני26/10/2010שלום. אני בת 29. יש לי אנמיה הרבה שנים. ואני נוטלת כדורי ברזל. אין לי דימום וסתי חזק. בדיקת דם בצואה שעשיתי לפני כחודש יצאה שלילית. בדיקת ספיגת ברזל בהעמסת ברזל תקינה. תזונה מאוזנת המכילה בשר. נטייה לשלשולים - כרגע בבירור עם הראומטולוגית.
בבדיקות הדם :
ASCA IgA גבוה קצת
ANTINUCLEAR AB ADULTS גבוה
אבל שניהם יכולים להיות גבוהים בגלל ההפטיטיס.
אילו עוד בדיקות כדאי לעשות לבדיקה מבדלת.
תור עוד חודשיים לרופא גסטרו לשלילת מעי רגיז.
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מאבחנים סיבה לאנמיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/10/2010יש מקום לבדוק צליאק- רגישות לקמח וגלוטן. בשלב ראשון על ידי בדיקת דם anti-ttg antibodies. גם יש מקום לשקול בדיקות של מערכת העיכול העליון ותחתון- קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.גם כן נוכחות חיידק הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים סיבה לאנמיה - המשך
רוני27/10/2010כבר בדקתי - ואני לא חולת ציליאק
ולגבי ההמצאות החיידק : איך בודקים את זה? האם אפשר בבדיקת דם ואם כן מה שם הבדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים סיבה לאנמיה - המשך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/10/2010בודקים החיידק על ישי בדיקת צואה ובדיקת נשיפה. יש גם אופציה של בדיקת דם עם נוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)