ברזל וכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל וכבד
    רוני
    26/10/2010

שלום

ד"ר מלניק וד"ר מאור שלום

יש לי הפטיטיס סי. בנוסף, יש לי אנמיה כבר הרבה שנים. והמאגרי ברזל בגוף ריקים. הרופא רוצה למלא את המאגרי ברזל בגוף ורוצה שאקח כל יום כדור 325 מ"ג ברזל.

אולם, עודף ברזל יכול להזיק לכבד. אולי עדיף לקחת כדור מדי פעם במטרה לשמור על ברזל זמין לגוף - פריטין והמוגלובין ברמה טובה ולא למלא את המאגרי ברזל , כי זה יכול להזיק לכבד

מה דעתכם?

נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וכבד

הוספת תגובה

• ברזל וכבד - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    26/10/2010

חשוב לדעת הסיבה של הברזל הנמוך. את צודקת שעודף ברזל לא טוב לכבד.
    יש חשיבות לגלות הסיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים סיבה לאנמיה

רוני
    26/10/2010

שלום. אני בת 29. יש לי אנמיה הרבה שנים. ואני נוטלת כדורי ברזל. אין לי דימום וסתי חזק. בדיקת דם בצואה שעשיתי לפני כחודש יצאה שלילית. בדיקת ספיגת ברזל בהעמסת ברזל תקינה. תזונה מאוזנת המכילה בשר. נטייה לשלשולים - כרגע בבירור עם הראומטולוגית.

בבדיקות הדם :
    ASCA IgA גבוה קצת
    ANTINUCLEAR AB ADULTS גבוה

אבל שניהם יכולים להיות גבוהים בגלל ההפטיטיס.

אילו עוד בדיקות כדאי לעשות לבדיקה מבדלת.

תור עוד חודשיים לרופא גסטרו לשלילת מעי רגיז.

תודה,

רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים סיבה לאנמיה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/10/2010

יש מקום לבדוק צליאק- רגישות לקמח וגלוטן. בשלב ראשון על ידי בדיקת דם anti-ttg antibodies. גם יש מקום לשקול בדיקות של מערכת העיכול העליון ותחתון- קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.גם כן נוכחות חיידק הליקובקטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בודקים סיבה לאנמיה - המשך

רוני
    27/10/2010

כבר בדקתי - ואני לא חולת ציליאק

ולגבי ההמצאות החיידק : איך בודקים את זה? האם אפשר בבדיקת דם ואם כן מה שם הבדיקת דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בודקים סיבה לאנמיה - המשך - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    27/10/2010

בודקים החיידק על ישי בדיקת צואה ובדיקת נשיפה. יש גם אופציה של בדיקת דם עם נוגדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו