מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול טורדניג01/11/2010
שלום ד"ר,
בחודש האחרון יש לי שיעול טורדני. בשנים האחרונות השעול מופיע כל שנה למשך שלושה שבועות - חודש. השיעול בדר"כ מתחיל ביחד עם שפעת של 2-3 ימים, ונמשך כחודש לאחריה. השנה השיעול התחיל ללא שפעת אלא רק שיעול עד כמה שאני זוכר.
הבדיקות הבאות העלו תוצאה שלילית - צילום חזה, בדיקת אסטמה ובדיקת אלרגיות שקשורות לנשימה. כמו כן אני לא מעשן ובריא באופן כללי.
סירופ נגד שיעול (גם לשיעול יבש וגם לשיעול עם ליחה) וכדורים מכייכים (מוקוליט) לא עזרו.
לוסק להפחתת חומציות כן עוזר והוריד את השיעול מאוד (אלא אם כן חלה הפחתה בשיעול בכל מקרה). אני לוקח לוסק פעמיים ביום מזה כשבועיים והשיעול עדיין נשאר אך בצורה שאינה חזקה כמו לפני הלוסק.
עם זאת השיעול עדיין מפריע לי, בעיקר בבוקר ובלילה (אך עם הלוסק אין לי בעיה להרדם ואני לא מתעורר באמצע הלילה, לפני הלוסק השיעול מנע ממני לעיתים להרדם וגרם לי להתעורר בלילה). כמו כן אם אני עושה פעילות גופנית כגון שחייה השיעול מוגבר ואם אני מדבר לאורך זמן. בנוסף אם אני שותה משקה אלכוהולי השיעול מוגבר.
ביומיים-שלושה האחרונים אני חש גם צריבה בגרון (ישנתי מעט מאוד בזמן זה) אך השיעול לא החמיר.
מה אפשר לעשות ואיזה בדיקות כדאי? ממה נובעת הבעיה? האם מפני שהלוסק עזר אז הבעיה בטוח קשורה למיצי קיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2010יכול להיות משני לרפלוקס- שפיכה של חומצה מהקיבה לושט.
יש אפשרות לבדוק את זה יותר לעומק על יד ניטור ph 24 שעות בושט. זו בדיקה שבודקת נוכחות של חומצה בושט ועם יש קשר זמני לשיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)