מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהאילן05/11/2010
שלום רב
הבעיה שלי היא מאוד מורכבת וגדולה,יש לי המון כאבים צד ימין בטן תחתונה ולפעמים כאבים בקיבה למעלה,עשיתי המון בדיקות המון המון המון גם פלשניות!לא נמצא דבר אבל יש אנמיה קלה ומוגלבין 12.7
אני כבר שנה וחצי עם הבעיה ,אני ביקשתי ונלחמתי עם הרופא על בדיקת סיטי האם זה מומלץ?!זה פעם ראשונה שלי וממה שאני קורא כאן הרבה הבנתי שזה מסוכן אני כר ממש מודאג מהכול מה המלצה שלך לגבי?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד''ר יעקב מאור07/11/2010לא ציינת את גילך או מינך - אבל באם המיחושים מתמידים ויש אנמיה קלה יש צורך לבצע לאחר קולונוסקופיה עם בדיקת המעי הדק הסופי! גם בדיקת CT של המעי הדק וכיום ניתן לבצע MRI של המעי הדק (החוסך בקרינה), או לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית למעי הדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן07/11/2010גילי הוא 24
יש לציין שעשיתי בדיקת קולנסקופיה שיצאה תקינה
אני כבר ממש חושש,זה משהו מסוכן לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
אילן07/11/2010הרופאים טוענים שמדובר במעי רגיז ואבנים בכליות,הייתי אצל אורלוג לא בדק ואמר שזה לא אבנים ,שאני נוגע בצד ימין רוב הזמן יש כמו בעות המון,הכאב בא לי לסירוגין מזכיר מאוד אפנדציט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילן07/11/2010סליחה על הספאם
האם בדיקת mri רואים מה כמו בסיטי?
הבדיקה היא ללא קרינה לפי מה שהבנתי מהמכון..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן08/11/2010אפשר בבקשה לתת לי תשובה,אני מאוד לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010לענות על שאלותך: 1. בכדי לשלול מחלת מעי דלקתית כגון מחלת קרון, תוצאת הקולונוסקופיה חייבת לכלול גם בדיקת המעי הדק הסופי. 2. ה- MRI המכוון למעי הדק אכן אבחנתי וללא קרינה. 3. אם גם תוצאת ה- MRI תקינה יש לשקול ביצוע בדיקה בקפסולה אנדוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן09/11/2010שוב אני אומר,עשו לי בדיקת קולנוסקפיה של כול המעי גס ודק,יש לי בעיה עם mri לא רוצים לתת לי כרגע,הדבר שני זה שרואים mri בטן הכול כאילו זה יותר טוב מסיטי?
יש לי ממה לחשוש דוקטור אני ממש מפחד רק בגלל אנמיה קטנה שהרופא טוען שזה מחוסר ברזל המוגלבין שלי זה 12.7 יש ממה לחשוש שוב דוקטור אני מפחד מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילן09/11/2010האם בכללי,יש בבדיקת mri קרינה?
עם אני עוש הmri בטן זה בסדר כולל כול הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור09/11/2010האבחנה של מחלת קרון למשל עדיין תתכן ויש לשלול אותה. באם לא מאשרים MRI - שאין לו עדיפות בהדמיה על פני ה- CT למעט בנושא הקרינה, ניתן כמובן לבצע CT מיוחד להדמית מעי דק או קפסולה אנדוסקופית שגם היא ללא קרינה. כמובן שעליך להעזר ברופא המשפחה ובגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך לקבלת בדיקות אלה.
אילן10/11/2010דוקטור האם יש לי מה לחשוש בגלל הבדיקות דם אנמיה קטנה ומוגלבין 12.7?
לפי מה שהרופאים טוענים זה מעי רגיז ורשמו שיש אבנים בכליות הייתי אצל אורלוג שלל אבנים,אפילו לא בדק אותי...מה שכן זה יכול להיות מחוץ למעי?עברתי גם בדיקת אולטראסנוד לא מזמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעקב מאור10/11/2010אילן היקר, לסיכום, כפי שהסברתי, התועלת מפניות חוזרות לפורום הולכת ומתמעטת. עליך להיות במעקב גסטרואנטרולוג מומחה שאותו תוכל לשאול שאלות פרטניות הקשרות למצבך (ושאינן בהכרח לעניין לציבור הרחב). אינני יודע אם ביצעת CT או MRI בפרוטוקול למעי הדק - אני סבור שאלה בדיקות חשובות.
אילן10/11/2010דוקטור אתה לא מגיע לנקודה,כנראה שאנחנו לא מבינים אחד תשני
האם הבדיקות דם מראות על משהו מסוכן זה מה שאני שואל זה העיקר ,ומה לדעתך עדיף ct ו mri בטן..כמובן מה שפחות קרינה ,השאלה עם שניהם זה אותו תוצאות
ד''ר יעקב מאור10/11/2010אם כי האנמיה אינה קשה, עצם נוכחות האנמיה מחייבת בירור יסודי כפי שציינתי. כל חוות דעת נוספת מצידי תהיה ספקולטיבית.
אילן11/11/2010דוקטור אני שוב לא מבין אותך,אני שואל בפשוט זה משהו מסוכן?
הרופא משפחה אמר שלא ושאר הרופאים אותו דבר..
מה לגבי בדיקת סיטי או אם מריי מה היית ממלץ פחות קרינה ויותר דיוק
ד''ר יעקב מאור12/11/2010אילן, מה לא ברור לך בהצהרה שלי שבמסגרת הפורום לא ניתן לתת התיחסות לשאלה האם זה מסוכן? לא, המוגלובין 12.7 לא מסוכן. כן, נדיר ירידת ההמוגלובין יכולה לשקף בעיה רצינית.
בפעם האחרונה עדיף MRI פחות קרינה אותו דיוק!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)