רמת ויטמין D וטיפול ב HEPATITIS C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת ויטמין D וטיפול ב HEPATITIS C
    אבי
    07/11/2010

שלום רב.
    אני סובל מהפטיטיס סי סוג 1 B גילוי ב 2007.
    טופלתי בעבר בפגסיס וריבוירין עם תגובה כימית מלאה אך התוצאות לא היו מספקות ורמת הוירוס לא ירדה ב 2 לוג ולכן הופסק הטיפול.
    ללא טיפול תרופתי רמות האנזימים עלו עד ל פי 4 מהנורמל.
    לאחרונה בעיקבות תזונה נכונה ודיאטה הורדתי כ 15 ק"ג ממשקלי ורמות האנזימים חזרו ללא טיפול עד כמעט לנורמה.
    בעיקבות כך הוחלט ע"י הרופא המטפל שלי במכון הכבד לחזור על הטיפול יחד עם ויטמין D לפי המחקר של ד"ר אבו מוך.
    ההמלצה הייתה 4000 יחידות ויטמין D שבועיים לפני הטיפול ו 2000 יחידות לאורך כל הטיפול. בבדיקות רמה שערכתי שבוע שעבר וזאת לאחר נטילת 4000 יחידות במשך שבועיים חזרה תוצאה של 78. יש לציין שבספטמבר התוצאה היייתה 87. ז"א עם נטילת ויטמין D הרמה לא עלתה ואף ירדה. הטיפות שנטלתי היו טיפות מרוכזות מאוד ולא את הויטמין הרגיל . כל טיפה הכילה 1000 יח"בל ואולי נטילה של 4 טיפות על הלשון ללא מהילה ושתייה היוותה את הגורם שלמעשה לא העלה את הרמה?
    מה אתה ממליץ על מנת שאוכל להעלות את הרמה?.
    אני מודה לך על ההתיחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רמת ויטמין D וטיפול ב HEPATITIS C - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    07/11/2010

1. במחקרם של ד"ר אבו-מוך וחבריו תוספת ויטמין D עזרה לאלו שהיו בחוסר ויטמין זה ולך אין חוסר. יתכן שאצלך הסיבה להיעדר תגובה הינה דוקא עודף המשקל וכעת לאחר הורדה במשקל תגיב עם או ללא תוספת ויטמין D.
    2. יש לזכור שהמחקר בוצע באנשים שלא טופלו בעבר ולכן תוצאות מחקרם אינו בהכרח רלונטי לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו