הכנה לקולונוסקופיה - חוסר יציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לקולונוסקופיה - חוסר יציאות
    אירה
    09/11/2010

שלום.אני בת 78 במשך שנים רבות סובלת מעצירות כרונית.במהלך שבועיים אחרונים יש הייתה החמרה במצב: עצירות לא עברה גם אחרי טיפול בדופלק ונרות גליצרין.אחרי שהחלתי לקחת תרופות ספתא המצב השתפר במעט:החלו יציאות לא סדירות בכמות קטנה במרקם נוזלי.עברתי בדיקת רנטגן ועל פי התוצאה:תוכן צואתי בקולון לכל אורכו עד הרקטום.אין עדות לחסימת מיים.מספר צלילים סמיכים קטנים ב LUQ .אני מועמדת לבדיקת קולונוסקופיה.כהכנה לביקה קיבלתי פליט אנמה ופיקולקס.אחרי שימוש בפליט אנמה הייתה לי יציאה נוזלית חד פעמית בכמות לא גדולה (אבל בכמות יותר גדולה בהשוואה לכמות שהייתה עד כה ).בלקיחת פיקולקס עשיתי טעות : שתיתי כוס מיים מלאה נוספת מיד אחרי ששתיתי כוס מיים עם סקית אחת של פיקולקס.בעצם יצא ששתיתי 2 כוסות מיים עם פיקולקס.מאז עברו 4 שעות ואין לי כלל יציאות.השאלה היא-האים יש משמעות למינון שלקחתי וכן בגלל ריבוי המיים התרופה לא משפיעה או מדובר במצב חריג והתרופה בכל זאת הייתה אמורה להשפיעה?בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    09/11/2010

לגבי המים אין מניעה לשתות יותר מהכמות הרשומה. לעיתים יש עיכוב עד להופעת יציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו