אי יכולת לעלות במשקל וחוסר אנרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי יכולת לעלות במשקל וחוסר אנרגיה
    יואב
    16/11/2010

ד"ר שלום,
    לפני כשלוש שנים טסתי לטיול בדרום אמריקה בן 9 חודשים. עד ליום הטיסה סבלתי מקלקול קיבה חריף במשך שבועיים (עוד בארץ). במהלך הטיול אובחנתי שם (בערך בתוך חצי שנה בטיול) עם סלמונלה וג'יארדיה וטופלתי באנטיביוטיקה וכדורים אנטי- טפיליים. כאשר חזרתי לארץ אותרה אצלי פוליציטמיה לא מוסברת (המטרוקיט והמוגלובין גבוהים) ובמקביל רמת אאזונפילים גבוהה (שלא זכתה להתייחסות בשל הפוליציטמיה). ביצעתי הרבה בדיקות שונות כדי לנסות להבין את מקור הפוליציטמיה (משנית או ראשונית) ללא הועיל ואף עברתי הקזת דם. לאחר כמה חודשים הגעתי למרפאת מטיילים בתל השומר (לאחר שחבר סיפר לי על קיומו של מקום כזה) שם הסבירו לי שרמת האאוזנפילים מעידה על זיהום טפילי. שוב קיבלתי כדורים אנטי טפיליים שהורידו כעבור שבועיים את רמות האאזונפילים בדם וכן את כדוריות הדם האדומות וההמוגלובין! לרופאים שטופלתי אצלם לא היה כל הסבר לקשר בין הדברים.
    עברו שנתיים מאז הטיפול ההוא, היום אני מרגיש יותר טוב ביחס לאז, אך עדיין נותרו סימפטומים רבים כגון: לא מצליח לעלות במשקל (60 קילו על 1.77 מטר), שינה ירודה, מחסור באנרגיה וריכוז במשך היום (משתפר לקראת ערב), עור יבש, עיניים אדומות, חוסר סדר במתן צואה (עצירות לצד יציאות רכות לסירוגין).
    אשמח לשמוע חוות דעתך בנוגע ל:
    האם ידוע לך קשר כלשהו אפשרי בין בעיות גסטרו לפוליציטמיה?
    האם יתכן שאני "סוחב" איתי טפילים או תולעים עד עכשיו שלא אותרו בבדיקת צואה רגילה?
    האם יתכן שמקור הבעיות בדכאון או חרדה? יש לי נטיה דכאונית כמו- כן חרדות מסוימות מאז שירותי הצבאי.
    חשוב לי לציין שאני לא חושב שאני סובל היום ממעי רגיז, למדתי לחיות עם הסימפטומים שלי ולפתח סדר יום כדי לשלוט בהם, אך כמובן שיש לכל זה השפעה שלילית מאוד על איכות החיים שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אי יכולת לעלות במשקל וחוסר אנרגיה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    17/11/2010

כמובן קשה לאבחן דרך הפורום. יש אופציה סבירה של מעי רגיז לאור הזמן הממושך והעדר ממצאים כרגע. יש מעי רגיז לאחר אירוע זיהומי.
    אבל מאחר שהתלונות החלו לאחר טיול יש צורך לשלל אבחנה של מחלה whipple. זה ניתן לעשות על ידי ביופסיה ממעי הדק בגסטרוסקופיה.
    מציע שתפנה לרופא גסטרו להמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו