כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    יסמין
    28/11/2010

שלום לך. לפני כמה חודשים אושפזתי בבית חולים עקב כאבים חדים בקיבה שטופלו בנוזלים שניתנו לי דרך הוריד עם תרופה בתוכם. למחרת נעשה לי אולטרסאונד וכתבו שיש לי כבד שומני ומיקום הכבד מעט גבוה מהרגיל. שוחררתי עם המלצה לעשות גסטרוסקופיה, ולקחת Lanton לתקופה קצרה. התרופה אכן עזרה ומזה כמה חודשים שאיני זקוקה לה. בגסטרוסקופיה ראו אודם ממוקד בקיבה והרניה דיאפרגמתית. אני בת 40+ שוקלת 67 ק"ג וגובהי 163 ס"מ. עלי לציין כי רזיתי במשך שנה 10 ק"ג ואני שומרת על משקלי זה. אני הולכת 5 ימים בשבוע הליכה מהירה במשך שעה ועשר דקות.
    בבדיקות מעבדה טריגליצרידים 66, כולסטרול 180, רמות סוכר תקינות בדם. אני נשאית של הפטיטיס B ובדיקות תפקודי הכבד תקינות.
    האם עלי לדאוג בקשר לכבד השומני? האם צריך לעבור בירור? האם יש טיפול מעבר להליכה ושמירה על דיאטה תקינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    28/11/2010

סביר להנח שהכבד השומני ללא חשיבות לאור האנזימים התקינים ופרופיל השומנים תקינים. אני מציע לבדוק כמות הhbv dna בדם על מנת לאפשר הערכה לגבי המצב של hbv.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו