כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    אלי
    03/12/2007

שלום,
    בבדיקת אולטראסאונד נתגלה אצלי שהכבד שומני. כמו כן GOT-AST 36 וכן GPT-ALT 62.
    באופן כללי הרופאים מבקשים מאתנו לבדוק תפקודי כבד אחר לקיחת תרופות להורדת כולסטרול
    ( במקרה שלי קרסטור ואיזיטרול ) כדי לוודא שאין פגיעה בכבד.
    אני יוצא מבולבל : אסור לי לקחת תרופות אלה עקב פגיעה בכבד, אבל אם לא מטפלים בשומנים הכבד ייפגע. איך יוצאים מפלונטר זה ?
    כמו כן אבקש לדעת על גישה אלטרנטיבית בטיפול בכבד שומני.
    בכבוד רב
    אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד"ר יעקב מאור
    03/12/2007

יש לזכור שהצירוף של כבד שומני ושל יתר כולסטרול המצריך טיפול תרופתי הינו שכיח מאוד. שנית יש לזכור כי תרופות להורדת שומני הדם מקבוצת הסטטינים-תרופות הניצרכות על-ידי מליוני בני-אדם גורמות לעלית אנזימי כבד ב- 2 אחוז לערך אולם נזק כבדי ממשי הינו נדיר ביותר. במחקרים עדכניים על אוכלוסיות רחבות נימצא כי תרופות מקבוצת הסטטינים אינן!!! מחמירות את מחלת הכבד באנשים לשלהם מחלת כבד שומני. מומלץ לעקוב אחרי אנזימי הכבד כמו בכל חולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני עשרים יום היה GPT-ALT רק 30 !

אלי
    03/12/2007

שלום רב,
    א. תודה על תשובתך.
    ב. רק לפנ י עשרים יום היה GPT-ALT שוה 30 , משמע שהאנזים הזה הוכפל בתקופה קצרה.
    ואני, שאינני רופא, מרגיש שהסטטין או שהאיזיטרול גרם לי את הסיבוך הזה ובעקבותיו לכאב
    במותן.
    אבקש התיחסותך.
    בתודה
    אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני עשרים יום היה GPT-ALT רק 30 !

ד''ר יעקב מאור
    04/12/2007

באנשים עם מחלת הכבד השומני יתכנו תנודות באנזימי הכבד ללא קשר לטיפול התרופתי. הפרעות באנזימי כבד עד פי 2.5-3 מהנורמה באנשים הנוטלים סטטינים אינה נחשבת מסוכנת ואינה מחייבת הפסקת הטיפול. להדגיש שוב שעלית האנזימים אינה מבטאת בהכרח נזק לכבד. יש לעקוב אחרי האנזימים ולהתיעץ עם מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שתיית כוס יין אדום יבש מזיקה ?

אלי
    04/12/2007

שלום רב,
    ברצוני לשאול : כחלק מהמאבק בכולסטרול מומלץ לשתות כוס יין אדום יבש בכל יום.
    האם שתיה שכזו מותרת במקרה של כבד שומני ?
    חנוכה שמח
    אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוס יין אדום

ד"ר יעקב מאור
    04/12/2007

לא נימצאה עדיין כמות אלכוהול "בטוחה" לצריכה בחולים עם כבד שומני והפרעה באנזימי כבד. אני מניח שצריכה נדירה בכמות לא גדולה לא תגרום להשפעה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן לד"ר יעקב מאור הנכבד

אלי
    05/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו