כאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    מישהי
    08/12/2010

שלום, אני בת 18 וכבר שנתיים שיש לי רעשים בבטן כמעט כל הזמן ללא קשר לאכילה. בנוסף, התקפים של כאבי בטן פעם זה היה פעם בשבועיים ועכשיו בתדירות נמוכה יותר, כאב ל-5 דקות. כאבי הבטן לרוב ברום הבטן ותחושה של דקירות. (כשאני נושמת נשימה עמוקה הכאב מתגבר).
    יש לי אי סבילות ללקטוז. מוצרי החלב לא קשורים לרעשים ולכאבי בטן, כבר ניסיתי לאכול רק מוצרים שאין בהם חלב. כמו כן, יש מידי פעם דם בצואה.

הייתי אצל גסטרואנטרולוג והבדיקות שנותרו לעשות זה קולנוסקופיה, וגסטרוסקופיה. אני לא מעוניינת לעבור בדיקות אלו. הממצאים מראים כי אולי מדובר במעי רגיז/רגיש ממה שהבנתי, תהיתי אם ניתן לעשות בדיקה לא פולשנית מלבד בדיקות אלו על מנת לקבוע זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• בהמשך

מישהי
    08/12/2010

נוסף על כך, יש איזשהו טיפול מונע לכאבי הבטן הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    08/12/2010

הטיפול הוא המנעות מצריכת חלב ומוצריו. טיפולים תרופתיים להקלת כאב הבטן. פרוביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    08/12/2010

ניראה כי אכן מדובר במעי רגיש עם חוסר סבילות לסוכר החלב. ניתן להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל אם אכן הגסטרוסקופיה והקולונוסקופיה חיוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מישהי
    10/12/2010

שלום,
    כן הם חיוניים, הוא נתן לי את כל הבדיקות האפשריות לבירור ואלו הבדיקות האחרונות.
    מכיוון שאיני רוצה לעבור אותן אז לא ניתן לאבחן אם אכן מדובר במעי רגיש?
    (ניסיתי תקופה ולהימנע מאכילת מוצרי חלב אך דבר לא השתנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    10/12/2010

ניתן לאבחן בסבירות גבוהה מעי רגיש אבל לא באופן מוחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו