אורסופאלק - להמשיך או להפסיק ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורסופאלק - להמשיך או להפסיק ?
    יוסי
    20/12/2010

בעקבות עליה באנזימי הכבד ,רופא גסטרו של קופת חולים נתן לי מינון של 1000 מ"ג אורסופאלק, עקב חשש לדלקת בדרכי המרה.
    בדיקת MRCP שללה חשד ל-PSC, למעט מציאת אבנים קטנות בכיס המרה, הכל היה תקין.
    סיבת הפניה: חשד ל-PSC.
    ממצאים:
    אין מיימת.
    כבד – בגודל ומרקם תקין.
    דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. אין עדות להתרחבויות והיצרויות לסירוגין.
    צינור הלבלב שמור .
    כיס המרה – ללא עיבוי דופן. חשד לאבנים קטנות בחלקו הדפנדנטי.
    הטחול , הלבלב , האדרנלים והכליות ללא ממצא חריג.
    .PSC- בסיכום : אבנים בכיס המרה. אין עדות לממצאים התומכים ב-PSC.

לפני ה-MRCP הלכתי לחוות דעת נוספת אצל פרופ' זיו בן ארי שאמרה, כי במידה וה-MRCP יוצא תקין "זרוק את הכדורים , תוריד במשקל, ולך לדיאטנית, ותעשה ספורט".

למרות שהודעתי בטלפון על שלילת החשד ל-PSC , הגסטרו של קופ"ח , אמר לי דרך הטלפון, להמשיך עם הכדורים עד לפגישה המתוכננת בעוד חודש.
    1) אני רוצה לדעת האם יש צורך (עד לפגישה עם הגסטרו בעוד חודש) להמשיך עם האורסופאלק.
    2) האם אין מדובר ב"סתם" כבד שומני, כך שהורדת משקל+דיאטנית מספיק
    3) האם האורסופאלק ניתן גם עבור המסת אבנים קטנות בכיס המרה

יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורסופאלק - להמשיך או להפסיק ? - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    20/12/2010

אורספאלק שהינו מלח מרה במינון לא גבוה אינו מזיק כך שנטילתו עד לפגישה עם הגסטרואנטרולוג המטפל והחלטה סופית אינה מסוכנת גם אם אינה מועילה. הטיפול העיקרי בכבד שומני הוא אכן ירידת משקל מבוקרת ופעילות גופנית נימרצת. יש מקום גם לתת ויטמין E. האורסופלק אינו ממיס אבנים מסוידות גם אם הינן קטנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו