בעיית עיכול או התרוקנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית עיכול או התרוקנות
    נטלי
    03/01/2011

שלום,

כללי: אני בת 30, גובה 165, משקל 58 קילוגרם. עוסקת בספורט לפחות 3 פעמים בשבוע. אני חושבת שהצטננתי פעמיים בשנה האחרונה, והתפרץ לי לראשונה בחיי ממקור לא ידוע הרפס וגינלי - זה קרה פעם אחת, והעובדה שזה הרפס אינה חד משמעית (עפ"י הרופא).

הבעיה:

אני הולכת לשירותים כ-4-5 פעמים ביום כבר מעל שנה (ההרפס הופיע רק לפני כחודשיים, למקרה שזה קשור). ככלל, היציאות אינן סדירות. יש ימים בהם מספר היציאות נמוך יותר ויש ימים שבהם הוא מגיע ל-5. בדרך כלל תהיה יציאה אחת יותר גדולה ואחרות קטנות יותר - ממש כדורים קטנים. לעיתים מספר היציאות הגבוה מתאפיין בכך שהן צמודות זו לזו מאוד בזמן, ממש בהפרש של 20 דקות - כאילו שלא הצלחתי להתרוקן באופן מלא ועכשיו צריך ללכת לסיים.לעיתים אני מרגישה שאני חייבת ללכת עכשיו אחרת זה ייצא עוד רגע.

אין כאבי בטן כרוניים. לעיתים יש נפיחות. כמות הגאזים שיש לי נראית לי סבירה. אני מאוד משתדלת לא להפליץ בפומבי - יכול להיות זה גורם ללחץ במעי? או בעיות אחרות כלשהן? למעשה אני לא מפליצה במיוחד במהלך היום.. נשים לא מפליצות, אה? :)

הצואה עצמה גם כשמדובר בגושים קטנים וגם בגדולים - לפעמים רכה ולפעמים קשה, לפעמים אחידה ולפעמים קרועה כזאת כאילו מחוררת קצת ומלווה את הגוש עננה של קרעים קטנים, כמו אבק כוכבים כזה מסביב למטאוריט :)

לעיתים קרובות יש גרד בפי הטבעת, ועוד פחות לעיתים, אבל גם קיים, תחושה של תולעים בפי הטבעת. אין דם בצואה. אין כאבים ביציאות.

הלכתי לרופא משפחה עם התסמינים הנ"ל - נבדקתי לטפילים ותולעים - ולא נמצאו כאלה. הוא עשה לי בדיקה של הרקטום, אמר שאין עדות לפיסורה ושצבע שרידי הצואה באמפולה תקין. הוא אמר שזה בטח עצבים ושזה יעבור מעצמו. זה לא עובר ואין לי מצבי חרדה מיוחדים, פרט אולי לחרדה המצטברת נוכח המצב הזה.

הוא הפנה אותי לפרוקטולוג לאחר שהתעקשתי. טרם הלכתי.

פרט רקע: מאז ומעולם ישבתי בשירותים בישיבה זקופה פשוט, ללא הישענות לאף כיוון, קדימה או אחורה. בחודשים האחרונים אני שמה לב שאם נדמה לי שנגמר לי כבר, ואז אני נשענת אחורה, יוצאת עוד צואה. זה לא משפר משמעותית את המצב הכללי, אבל זה פשוט מוזר - יכול להשתנות המבנה הפנימי שמוביל ליציאה?

ואחרי שסיפרתי הכל (זהו הסיפור המדויק שהייתי מספרת לרופא אישית):
    1. דוקטור, מה יש לי?
    2. למי ללכת אם צריך? גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג?
    3. אילו בדיקות בדיוק כדאי לבקש מהרופא?
    4. ואם זה בעיה נפוצה, האם יש טיפול ביתי כלשהו? אוכל? אימון שרירי פי הטבעת?
    5. האם יש קשר בין הופעת הרפס גניטלי לבעיות העיכול? אולי חולשה של מערכת החיסון?
    6. האם תיתכן תופעה דומה להרפס, שאינה הרפס, שהיא תוצר של בעיות במערכת העיכול?

אמנם אני צוחקת קצת בפוסט, אבל הבעיה מאוד מטרידה והניתוח שלה לפרטי פרטים כנראה לא עוזר לי להיפטר ממנה. אשמח מאוד לעזרתכם האדיבה.

תודה,
    נטלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית עיכול או התרוקנות

הוספת תגובה

• בעיית עיכול או התרוקנות - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    04/01/2011

בקצרה את זקוקה ליעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיתן לך את הבדיקות הנחוצות לאחר עיון בסימפטומים, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה ראשוניות. יתכן ואת סובלת ממעי רגיש. אין קשר להרפס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית עיכול או התרוקנות - שוב שאלה

נטלי
    05/01/2011

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה!

ועוד מספר שאלות:
    (1) המלצת ללכת לרופא גסטרו, אך רופא המשפחה, עפ"י התיאורים שלי - הפנה אותי לכירורג(על ההפניה כתוב כירורגיה - אני מניחה שזה פרוקטולוג). האם יש טעם ללכת לפי הפניה זו לכירורג או כדאי לשוב לרופא משפחה לקבל הפניה לרופא גסטרו?

(2) בחזרה לבעיה עצמה - לעיתים סתם כך שום דבר לא יוצא ואני צריכה להפעיל מאמץ - זה לא מאמץ גדול, וזה לא כואב, אבל לרוב המאמץ אינו מספיק בשביל להתרוקן. האם ניתן לכנות זאת עצירות?

ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית עיכול או התרוקנות - שוב שאלה - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    05/01/2011

1. המומחה המתאים לעזור לך בבעיתך הינו גסטרואנטרולוג.
    2. כן, זו עצירות - אבל ההגדרה פחות חשובה מהאיבחון ופתרונו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

נטלי
    07/01/2011

ד"ר, הבנתי את עצתך ואלך לרופא גסטרו. הצלחתי לקבוע תור לסוף ינואר. עד אז, הייתי רוצה, במידת אפשר לעשות לפחות בדיקות כלשהן שיוכלו לתת לרופא יותר כלים להבין מה יש לי.

האם ישנן בדיקות ספציפיות שאני יכולה לבקש מרופא המשפחה שתוצאותיהן כבר יהיו בידי כשאלך לרופא?

ועוד שאלה: אתמול כמעט לא אכלתי כלום בגלל מחלה, וגם לא היו לי יציאות. היום יש לי יציאות, שוב, כבר 4, בצורות משונות, דק וקטן, גם גדול, לפעמים קשה יותר לפעמים רך יותר, אבל יש דבר נוסף: הצואה מאוד בהירה, בצבע חרדל כזה.

אני מתחילה להתבלבל מכמות הסימפטומים. האם צואה בהירה מעידה על בעיה נוספת?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    08/01/2011

בקשי מרופא המשפחה שלך בדיקות דם כלליות. שאר הבדיקות הינן של מערכת העיכול הנתנות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו