מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפוחדת ומיואשת - בעיות מעייםבר08/01/2011
שלום, שמי בר ואני בת 21. בחורה בריאה בדר"כ, עובדת ובקרוב גם מתחילה ללמוד. אצלי הכל התחיל לפני כחצי שנה בערך כשמצאו לי פטרייה בנרתיק (קנדידה) בה טיפלתי לפי טיפול שניתן על ידי רופאת עור. שבועיים-שלושה לאחר מכן, התחילו לי כאבי בטן , עצירות די קשה (היו ללי יציאות פעם בשבוע וגם בקושי) , יציאות ריריות וקשות. ניגשתי לבדיקות דם ושתן פעמיים. בדיקות הדם יצאו תקינות פרט לTSH גבולי. תרבית שתן (פעמיים) יצאה שלילית . תרבית צואה נעשתה פעם אחת אך יצאה שלילית גם היא. אפילו שלחתי דגימת צואה למעבדה פרטית שבודקת את הימצאות פטריית/מחלה הקנדידה אך לא נמצאה אצלי המחלה/פטרייה. מאז הכל התחיל להידרדר. הכאבים יותר התרכזו בבטן העליונה אף על פי שעדיין אני סובלת מכאבים בכל הבטן, ביצעתי בדיקת נשיפה לחיידק ההליקובקטר, בדיקה אשר יצאה חיובית והתחלתי לקחת את הטיפול המשולש. כל זה היה לפני חודש כאשר רק אתמול סיימתי את הטיפול נגד החיידק. אני עדיין סובלת מבחילות לפחות פעמיים ביום, די חזקות צרבות, עצירות (יציאה אחת לשלושה ימים- בעלת ריח חריף ולעיתים אפילו חתיכות מזון בתוכה, צואה רכה אך לא שלשול ) , עשים בבטן (כמו של רעב) לאורך כל היום ולפעמים שאני נוגעת לי בבטן אני מרגישה מן משהו קשה , לא הייתי קוראת לזה גוש כי אני לא מרגישה ממש גולה אבל זה כל פעם באזור אחר של המעי ואפילו אפשר להרגיש את זה פועם (קצת מוזר לא?) . ביצעתי בדיקת סיגמואידוסקופיה והמעי הגס אובחן כתקין עד אורך של 50 ס"מ. הגסטרולוג אמר לי להמשיך את הטיפול בלנטון שבועיים לאחר הטיפול בחיידק כדי לתת לוושט להתאושש בגלל כל הצרבות. אני מרגישה הקלה מאוד מאוד מועטה.. זה משפיע לי על חיי היומיום בצורה משמעותית, אני מוציאה ימי מחלה מהעבודה ולא מרבה לצאת מהבית בגלל ההרגשה הלא טובה (אני גם אמטופובית מה שמכניס אותי עוד יותר לסטרס ומגביר את התחושות והפחדים שלי) . בימים האחרונים אני כל היום עם חום גוף של 37-37.2 מעלות גם בשעות הבוקר (אני לא יודעת אם זה נקרא חום אבל המעלות הנורמליות שלי הן בדר"כ 36.3-36.6) ומרבה לקום באמצע הלילה, בדר"כ בסביבות 2-3 עם כאבים בבטן העליונה מתחת לצלעות ובחילות.. לוקח לי בערך חצי שעה עד שעה וחצי להירגע ולחזור לישון.. אני גם יותר עייפה יותר חלשה... זה די משבש לי את כל אורך החיים הנורמלי שחייתי עד היום... יש לציין גם שיש לי פיסורה שנתגלתה כבר לפני בערך שלושה-ארבעה חודשים, אחותי חולת קרוהן ויש לנו עבר משפחתי מצד האבא של סרטן המעי הגס (אך לא בגיל צעיר). יש לי תור רק בעוד חודשיים לגסטרולוג ואני כל כך לא רוצה לסבול את ההרגשות האלה עוד חודשיים.. אני מאוד מפוחדת וחוששת מאולי מחלה נוראית כמו סרטן.. מה דעתך בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה-
בר08/01/2011שכחתי לציין שגם עברתי אולטראסאונד של בטן עליונה ותחתונה ונמצא כי כיס המרה תקין , אאורטה בטנית ברוחב תקין, לא אובחן משהו שונה בדרכי השתן ונדמה לי שגם בדקו לי את הכליות אך כל הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפוחדת ומיואשת - בעיות מעיים - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011להערכתי יש לך מעי רגיש ואם תאושש אבחנה זו יש לטפל בך בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אבל
שני08/01/2011תודה ד"ר!
אבל האם באמת בגלל תסמונת IBS אנשים מרגישים ככה כל כך הרבה זמן? או מרגישים ייאוש כזה? אני פתאום נתקפת בחוסר תאבון , בחילות חזקות וכאבים בבטן העליונה.. אני מגיעה למצבים שזה מעייף אותי ואני פשוט בוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אבל - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011כמובן שזו התרשמות ראשונית ויש צורך באיבחון פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי שכך!
שני08/01/2011תודה ד"ר , אני מקווה שאכן ההתרשמות שלך זו אכן התשובה לבעיה שלי... לפי התרשמותך ממה שאני מרגישה, יש לזה קשר לסרטן? חס וחלילה? או למחלת הקרוהן כמו שיש לאחותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי שכך! - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011כל האפשרויות אינן סבירות לאור התיאור אולם יש לבדוק זאת ביסודיות אצל גסטרואנטרולוג מומחה - אולי כדאי שתנסי להקדים תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!
שני08/01/2011את האמת ד"ר שממש הצלחת להרגיע אותי ותודה על הסבלנות שלך! אני בחורה מאוד חרדתית ... כל דבר מלחיץ אותי במיוחד שזה קשור למערכת העיכול כי כמו שאמרתי לך אני אמטופובית
תודה לך!!! אקדים את התור לאמצע פברואר
תודה!
שבוע טוב@* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה! - תגובה
ד''ר יעקב מאור08/01/2011ok
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)