ברור מטבולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור מטבולי
    אסף
    09/12/2007

אובחנתי לפני כמה חודשים כחולה בקרוהן:
    1. נרשם לי ע"י רופא הגסטרו לבצע לבדיקה הבאה בירור מטבולי - צפיפות עצם ושבבדיקה הבאה אפגש עם רופאה מטבולית.
    כמו כן רופא הגסטרו הסתכל לי על הידיים ואמר שיש התחלה של קלבינג (אם אני זוכר נכון את השם שאמר) - מה המשמעות, מה זה אומר ?
    איזו בדיקה זו צפיפות עצם ? שותים עוד פעם נוזל רדיואקטיבי ?

2. ה- P-ANCA שלי יצא פוזיטיבי - הערך: 18.6 מהי המשמעות של זה ?
    ASCA לא עשיתי כי האחות בקופ"ח לא ידעה איך לעשות ופיקששה את הבדיקה...

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור מטבולי

הוספת תגובה

• ניסוח קצת יותר ברור לשאלתי

אסף
    09/12/2007

אודה אם תוכלו לפרט מהו אותו ברור מטבולי שאאלץ לבצע, קצת על בדיקת צפיפות עצם (אם שותים חומר ואיך מבוצעת הבדיקה) ובמה חושד הרופא שלי (מה גרם לו לתת לי לבצע בדיקות אלו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיל

ד''ר סטיבן מלניק
    09/12/2007

בקרוחן יכול להיות בריחת סידן ואם לא טיפול בסטראידים יכול לגרום לבריחת סידן.
    בדיקה של צפיפות עצם אמור לבדוק זאות. רק עושים שילומים של עצמות של עמוד שדרה וירך. אין חןמר להזריק.
    קלובינג זה שינוי בצורת הציפורן שיכול להיות חלק של קרוהן אך גם בהרבה מצבים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תובתך המהירה ושאלה נוספת

אסף
    10/12/2007

שאלתי לעיל שאלה נוספת לגבי ה- P-ANCA. אשמח לתשובתך.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

ד''ר סטיבן מלניק
    11/12/2007

PANCA הוא נוגדן שמופיע בחולי קוליטיס יותר מחולי קרוהן. זה עןזר קצת להבדיל בניהם בחלק של המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו