מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם- תוצאותשני23/01/2011
שלום,
בגלל תלונות לגבי מערכת העיכול : כאבי בטן, התכווצויות של הקיבה, עצירות\שלשולים, בחילות קשות, צרבות , טעם מר בפה, רעשים מהקיבה וכאבים בבטן העליונה הופניתי לבדיקות דם.
ספירת דם יצאה תקינה פרט ללימפוציטים שהופיעו 44 כאשר הגבול הוא 43 ושקיעת דם 22 כאשר הגבול הוא 20. הבנתי מהרופאים שאלו תוצאות לא מדאיגות
בבדיקת ASCA ANCA וCRP
CRP יצא תקין (קטן מ-0.5)
ASCA LGA יצא 6.5
ASCA LGG יצא 19.7
ANCA יצא שלילי
מה זה אומר בעצם? על מה זה מצביע?
יש לאחותי קרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם- תוצאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011שני שלום
ראשית, תלונותייך מצדיקות התרשמות גסטרואנטרולוג, פנים אל פנים.
הסיפור הקליני יכול להתאים לתסמונת המעי הרגיש, יש לשלול גם חסר לקטז,אולי עם שילוב של מחלה רפלוקטיבית (בחילות, צרבות וכיוב).
בדיקות המעבדה תקינות כולל הטיטר הלא משמעותי להערכתי של ASCA (חשוב הCUT OFF- המצויין בד"כ לצד התוצאה שבמקרה שלך כנראה הינו גבוה יותר).
עם זאת כידוע קיימת נטיה משפחתיתבצחלות מעי דלקתיות ושכיחות של עד 20-25% בקרובי משפחה דרגה ראשונה, לפיכך כדאית התרשמות קלינית ובדיקת גסטרואנטרולוג, על מנת להחליט באם יש צורך בבירור נוסף.
ASCA חיובי אגב יש ב40-80% מחולי הקרוהן והוא קשור במעורבות המעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם...
רונה24/01/2011הכאבים שלי מתמקדים יותר בבטן העליונה מאשר בתחתונה...
ולפי מה שאתה אומר בעצם הבדיקות יצאו שליליות משמע החשש לקרוהן הופחת (אך לא נשלל לחלוטין) ? האם 19.7 כאשר הגבול הוא 20 זה לא מעט גבוה? אני פשוט סובלת מזה כבר ארבעה חודשים בערך מסימפטומים שעם הזמן רק הולכים ונהיים גרועים יותר ואני די מיואשת מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף פרופסור...
רונה24/01/2011אני מחר ניגשת לרופאת משפחה.. התור שלי אלצ גסטרו זה רק בעוד חודש מהיום.. תוכל בבקשה להגיד לי על איזה בדיקות אתה ממליץ לי לבקש ממנה הפנייה? יש לי הפנייה כבר לחיידק ההליקובקטר אחרי שסיימתי את הטיפול המשולש ועליי ללכת לבצע את הבדיקה עוד השבוע.. האם יש עוד בדיקות שעליי לבקש הפנייה אליהן?
תודה מראש פרופסור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף פרופסור... - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011למעט בדיקת תפקודי כבד וכליה כולל אלבומין,, INR B12 ונוגדנHם לצליאק( anti TTG anti DGP ) , אין להתקדם בבדיקות אלא לפי התרשמות הגסטרואנטרולוג. לתסמונת מעי רגיש יש קריטריוניים קליניים והתשמות מטיב התזונה עם תוספת של דיאטה בת שבוע שבועיים ללא תוצרת חלב, מספיקה בד"כ לשלילת חסר לקטז (גם ללא H2 LACTOSE BREATH TEST )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם... - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/01/2011אבחנת קרוהן אינה נעשית ע"י בדיקות דם, אלא ע"י התרשמות קלינית וסיוע הדמיה בעיקר אנדוסקופית ובד"כ אישור בביופסיה-היסטולוגיה. אין ספק שבדיקות המעבדה שלך אינן תומכות בקרוהן פעיל, אך אין דרך להמנע מהתרשמות קלינית בה ישקל צורך בביצוע בדיקות כמו קולונוסקופיה עם איליאוסקופיה וביופסיות או בדיקת קפסולה.
גם כמחצית מחולי הקרוהן הפעיל בעלי ASCA שלילי.ערך ASCA מטיפוס IgG אינו אבחנתי ואינו מחליף בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)