הליקובקטר 5.12 בבדיקה: כמה רציני זה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטר 5.12 בבדיקה: כמה רציני זה
    משה
    24/01/2011

שלום,

אני בן 34 ומזה כחצי שנה מרגיש מחושים שונים באזור הקיבה ( זה פחות מכאב). לאחר הפניית רופא עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטר ויצא לי ערך 5.12 (גבול עליון הוא 5). כביכול כיוון שאני מעל הרף, אזי עלי לקחת אנטיביוטיקה נגד הליקובקטר. אך ברור שערך שקבלתי הוא בתחום סטיית תקן. האם זה חכם במצבי לעשות טיפול תרופתי נגד הליקובקטר? עד כמה סביר שזהו הליקובקטר שאחראי למחושים שלי?

תודה מראש,
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליקובקטר 5.12 בבדיקה: כמה רציני זה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    25/01/2011

הערך הוא אכן גבולי ולא מרשים. כידוע צריך תמיד להיות ערך שיוגדר כגבול התקין. האם נמנעת מאומפרדקס ולנטון , כבטרו ודומיהם בשבועיים האחרונים ומאנטיביוטיקה בחודש האחרון? אם לא כדאי פשוט לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות.
    באם נמנעת מתרופות אלנ, נסה טיפול בן חודש באומפרדקס 20 מ"ג בבקר לפני ארוחת הבקר. במידה וההסתמנות חולפת -די בכך. אם ההסתצנות נותרת כך קורס טיפולי בן שבוע בלבד של אומפרדקס פעמיים ביום , מוקסיפן (במידה ואינך רגיש לפניצילין ונגזרותיו כמובן)1 גרם פעמיים ביום וקלריתרומיצין חצי גרם פעמיים ביום.
    בברכה
    פרופ' זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עבור תשובתך המפורטת

משה
    26/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו