ערך ALT גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך ALT גבוה
    נדב
    25/01/2011

שלום רב!
    בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי לפני כחודש עלה כי ערך ה- ALT שלי גבוה ועומד על 65.
    שאר תפקודי הכבד תקינים.
    אציין כי בשתי בדיקות אולטראסאונד בטן שביצעתי בשנים 2003 ו-2005 נמצא "כבד בגודל תקין עם פרנכימה אקוגנית מתאימה להסננה שומנית לא הומוגנית אך ללא ממצא מוקדי".
    נאמר לי כי עלי לערוך בדיקות נוספות על מנת לברר ביתר רצינות את הנושא.
    העניין הוא שאני אמור לצאת בעוד מספר ימים לטיול ארוך של כחצי שנה בחו"ל.
    האם לדעתך יש סיבה לבטל את הטיול או שאוכל לצאת אליו ולהמשיך לערוך את הבירור כשאחזור בעוד מספר חודשים?
    לתשובתך המהירה אודה,
    נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך ALT גבוה

הוספת תגובה

• ערך ALT גבוה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    25/01/2011

סיכוי סביר שההפרעה בתפקודי כבד הינה אכן בשל כבד שומני שהוא שכיח מאד במקרי עודף משקל, אפילו קל. בדיקת US וסרולוגיות לHBV HCV אתה יכול לעשות בתוך כמה ימים בקופות והייתי משתדל לעשות לפחות את זה לפני הנסיעה. ההפרעה היא קלה וכדאי לחזור על הבדיקה ולראות אם לא חלפה בינתיים (גם שפעת , מחלת הנשיקות וכל מחלה נגיפית כמעט יכולים לגרום להפרעה קלה כזו). אם עלית מאז במשקל, או יש לך עודף משקל, סביר להניח שזהו כבדך השומני.
    בברכה
    פרופ' זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו