מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערך ALT גבוהנדב25/01/2011
שלום רב!
בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי לפני כחודש עלה כי ערך ה- ALT שלי גבוה ועומד על 65.
שאר תפקודי הכבד תקינים.
אציין כי בשתי בדיקות אולטראסאונד בטן שביצעתי בשנים 2003 ו-2005 נמצא "כבד בגודל תקין עם פרנכימה אקוגנית מתאימה להסננה שומנית לא הומוגנית אך ללא ממצא מוקדי".
נאמר לי כי עלי לערוך בדיקות נוספות על מנת לברר ביתר רצינות את הנושא.
העניין הוא שאני אמור לצאת בעוד מספר ימים לטיול ארוך של כחצי שנה בחו"ל.
האם לדעתך יש סיבה לבטל את הטיול או שאוכל לצאת אליו ולהמשיך לערוך את הבירור כשאחזור בעוד מספר חודשים?
לתשובתך המהירה אודה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך ALT גבוה - תגובה
פרופ' דורון זמיר25/01/2011סיכוי סביר שההפרעה בתפקודי כבד הינה אכן בשל כבד שומני שהוא שכיח מאד במקרי עודף משקל, אפילו קל. בדיקת US וסרולוגיות לHBV HCV אתה יכול לעשות בתוך כמה ימים בקופות והייתי משתדל לעשות לפחות את זה לפני הנסיעה. ההפרעה היא קלה וכדאי לחזור על הבדיקה ולראות אם לא חלפה בינתיים (גם שפעת , מחלת הנשיקות וכל מחלה נגיפית כמעט יכולים לגרום להפרעה קלה כזו). אם עלית מאז במשקל, או יש לך עודף משקל, סביר להניח שזהו כבדך השומני.
בברכה
פרופ' זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)