ציסטות מרובים על פני הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות מרובים על פני הכבד
    רחל ארבל
    26/01/2011

שלום אני בת 30 בריא בדרך כלל לפני מספר חודשים היה לי כאבי בטן צד ימין בלתי מוסברים וירידה במשקל הקאות ןבחילות רופא משפחה הפמתה אותי לכמה בדיקות דם אוטראסאנד בטן רופא כירורג בבדיקות דם הראה עליה של אזנים של הכבד וויטמין בי 12 בגובה הנוראמה US בטן עליונה גילו פ]וליפ בכיס מרה בגודל 0.5 סמ בין היתר הכל תקין כירורג המליץ על סיטי בטן בסיטי בטן גילו היפונדסים מרובים על פני אונה ימנית בבקשה אלי אליך מה עושים אודה לך על המלצתך בכבוד רב רחל ארבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות מרובים על פני הכבד

הוספת תגובה

• ציסטות מרובים על פני הכבד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    26/01/2011

ציסטות של הכבד הינן תופעה שכיחה , 1% מהאוכלוסיה ומעלה. התופעה שכיחה יותר בנשים ויותר באונה הימנית של הכבד. חשוב לדעת מה גודל הציסטות, ציסטה קטנה היא בד"כ ממצא שפיר ולכל היותר מצריך מעקב רנטגני לאחר חצי שנה או שנה.ציסטה עם מחיצות ו.או קלציפיקציה מצריכה בדיקה סרולוגית לאכינוקוק. מדוע לא נמצא הממצא בUS? כפי הנראה כי מדובר בציסטות זעירות. חשוב לוודא על סמך הCT אם אכן מדובר בציסטות (דנסיטי מתאימה במדידה) ואם כאב הבטן וההפרעה בתפקודי כבד והירידה במשקל עדיין קיימים, אם כן, כדאי לחשוב גם על אופציה (לא סבירה בגילך) של ממצאים אחרים ולשקול בדיקות נוספות כ MRI בכל מקרה הסיפור מצריך הערכת גסטרואנטרולוג.
    לגבי הפוליפ בכיס המרה-גודל המעיד על שפירות ויש צורך במעקב US מידי 6-12 ס"מ. קרוב לוודאי שלא ישתנה גודלו מהותית, אולם מגודל 1 ס"מ ומעלה נהוג לכרות את כיס המרה.
    לסיכום:1. ייעוץ פנים אל פנים של גסטרואנטרולוג.
    2. לוודא אם ההסתמנות (כאב, ירידה במשקל והפרעה בתפקודי כבד)חלפה.
    3. מה אופי הציסטות וגדלן-להעריך.
    4.חשוב לחפש באם נעשה US או CT ישן והאם נראו בו כבר הציסטות.
    בברכה
    פרופ זציר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו