הליקובקטור שאינו נכחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אחרונה

רעות
    01/02/2011

במידה ומדובר בדלקת/כיב האם יש בעיה/סכנה להיות בהריון?
    האם ישנו טיפול שניתן לקחת בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/02/2011

אין כמעט סכנה בדלקת או כיב בהריון. ניתן לתת טיפול משולש סנדרטי בבטיחות סבירה בהריון, התרופות נחשבות יחסית בטוחות . אני אישית איני נוהג לתת בשליש ראשון, אך הן נחשבות לבטוחות יחסית.ניתן גם לקחת לוסק וגסטרו ודומיהם בבטיחות סבירה בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטור שאינו נכחד
    רעות
    31/01/2011

שלום, קיבלתי כבר 3 טיפולים להליקובקטור שלא הואילו (למען הדיוק הטיפול הראשון שניתן לי עי רופאה מחליפה הוא לא ממש לפי הפרוטוקול של התרופות שניתנות)
    מה עוד ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטור שאינו נכחד

הוספת תגובה

• עוד שאלה

רעות
    31/01/2011

אני רוצה להיכנס להריון. האם לחכות קודם שהחיידק יוכחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/02/2011

חלק מהתרופות כמו טטראציקלין אינן מומלצות בהריון וביחוד בשליש ראשון. משמע, עדיף לגמור עם הטיפול טרם נסיון כניסה להריון.
    החידק עצמו אינו בעיתי לעובר.תינוק או להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטור שאינו נכחד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    31/01/2011

השאלה היא אם ניתנו טיפולים מתקדמים יותר, כמו טיפול מרובע (שילוב PPI ביסמוט, פלגיל וטטראציקלין לשבועיים (יש גם אופציות מתקדמות אחרות כמו טיפול משולש עם TAVANIC ) . בדרך כלל אין רופא המשפחה נותן אותם ויש להגיע לשם כך לרופא מומחה. הטיפול המשולש הרגיל אינו טרטוגני ואינו בעייתי להריון, הטיפולים המתקדמים כן טרטוגניים ובעיתיים בחלקם.
    יש לזכור שגם לגבי הPPI לוסק, אומפרדקס ודומייהם, יש קונטרוברסיה בספרות כי לא נוסו כמובן בנשים בהריון, לפני מספר חדשים הוצגה בכינוס האמריקאי לגסטרו מחקר שמצא טרטוגניות מסויימת בשליש ראשון, אולפ בכינוס האירופאי לפני מספר חדשים נטען בעבודה אחרת שאינם טרטוגניים כלל. ברור שבכל מקרה הסיכון בPPI נמוך.
    אישית איני ממליץ לקחת טיפולים אלה למרות הסיכון האפסי בשליש הראשון וכדאי לחסל החידק קודם או לדחות את הטיפול שבדרך כלל אינו בוער ולהסתפק בטיפול בגסטר בינתיים במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטור שאינו נכחד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    31/01/2011

השאלה היא אם ניתנו טיפולים מתקדמים יותר, כמו טיפול מרובע (שילוב PPI ביסמוט, פלגיל וטטראציקלין לשבועיים (יש גם אופציות מתקדמות אחרות כמו טיפול משולש עם TAVANIC ) . בדרך כלל אין רופא המשפחה נותן אותם ויש להגיע לשם כך לרופא מומחה. הטיפול המשולש הרגיל אינו טרטוגני ואינו בעייתי להריון, הטיפולים המתקדמים כן טרטוגניים ובעיתיים בחלקם.
    יש לזכור שגם לגבי הPPI לוסק, אומפרדקס ודומייהם, יש קונטרוברסיה בספרות כי לא נוסו כמובן בנשים בהריון, לפני מספר חדשים הוצגה בכינוס האמריקאי לגסטרו מחקר שמצא טרטוגניות מסויימת בשליש ראשון, אולפ בכינוס האירופאי לפני מספר חדשים נטען בעבודה אחרת שאינם טרטוגניים כלל. ברור שבכל מקרה הסיכון בPPI נמוך.
    אישית איני ממליץ לקחת טיפולים אלה למרות הסיכון האפסי בשליש הראשון וכדאי לחסל החידק קודם או לדחות את הטיפול שבדרך כלל אינו בוער ולהסתפק בטיפול בגסטר בינתיים במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופות..

רעות
    31/01/2011

התרופות שלקחתי לאחרונה לטיפול בהליקובקטור:
    KALBETEN , PROTOCIDE 500MG , OMEPRADEX 20MG , TETRACYCLINE 250MG - למשך 10 ימים. כאמור טיפול זה לא עזר.
    1.אשמח לחות דעת- האם זה נחשב טיפול מרובע?
    2.האם יש כדורים אחרים שיכולים לעזור?
    3.היות ואני בת 36 לא הייתי רוצה לדחות הריון ראשון ומצד שני אני סובלת מכאבים (זה בא בגלים). מה היית ממליץ?
    4.שאלה נוספת- מה זה טיפול בגסטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופות.. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/02/2011

כן, זהו טיפול מרובע. במידה וטיפול עזה נכשל (אם היה במינונים נכונים ומאחר וניתן כנראה ע"י גסורואנטרולוג, אני מניח שכן).האלטרנטיבה היא בדיקת רגישות החידק בתרבית (כנראה עמיד לאנטיביוטיקות שנוסו או לחלקן). טיפול חילופי יכול להיות עם לופלוקסצין (טווניר) 250 צ"ג, אמוקסיצילין 1 גרם ואומפרדקס.להטון פעמיים ביום. אני אישית הייתי עושה גסטרוסקופיה בשלב זה, כדי לבדוק אם יש בכלל דלקת או כיב והצדקה לטיפול נוסף, ביחוד אם את לחוצה להכנס להריון.
    גסטרו=FAMOTIDINE נוגד H2 דומה לטגמט או לזנטג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו