IBS וכאבים חזקים בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IBS וכאבים חזקים בקיבה
    claudine
    31/01/2011

שלום אני בת 20 בדרך כלל לא בריאה ברקע מיגרנות כרוניות
    ברצוני לשאול אותך שאלה ד"ר , האם תסמונת IBS גורמת לכאביםן חזקים בקיבה צריבות דקירות בקיבה ותחושה של רעב מוגבר האם ייתכן ש אם בעבר היה לי גסטרטיס אקוטית ו דאודניטיס אז הכאבים הללו נובעים מרקע דלקתי או מהתסמונת הנ"ל
    כיום לא מאפשרים לי לעשות בדיקת גסטרוסקופיה בשל המיגרנות...........
    האם יש בדיקה אחרת חלופית???

אשמח לתגובתך,
    תודה מקרש על תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IBS וכאבים חזקים בקיבה

הוספת תגובה

• IBS וכאבים חזקים בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    31/01/2011

הסתמנות קיבתית נטולת ממצא של ממש בגסטרוסקופיה השכיחה למדי באנשים צעירים הינה למעשה "קרובת משפחה" של המעי הרגיש וקרואה FUNCTIONAL DYSPEPSIA . ניסו לטפל בטיפולים שונים כולל לוסק ודומיו (PPI-מעכבי משאבת הפרוטון) וגסטרו ובני משפחתו (מעכבי H2 ) הטיפול מועיל לעיתים. כמו כן הראו עבודות שונות הצלחה שונה ע"י טיפול בחידק ההליקובקטר.
    אם היתה לך בעבר מחלהפפטית (גסטריטיס ודואודניטיס), קיים סיכוי סביר שגם עתה יש לך מחלה פפטית אורגנית אמיתית (ביחוד אם את נוהגת לקחת תרופות כמו אביטרן או נורופן לכאבי מחזור או גב. אין הכרח בגסטרוסקופיה שוב בגילך, ניתן להסתפק בבדיקת נשיפה לחידק-אם חיובית יש לתת קורס משולש בן שבוע עד שבועיים ואם שלילית ניתן פשוט לתת אומפרדקס או לוסק פעם או פעמיים ביום במשך חודש עד חודשיים ואם יש דלקת היא תרפא. צילום דרכי עכול עליונות יראה כיב באם קיים, אך אמינותו נמוכה יותר מגסטרוסקופיה ואין הכרח בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

claudine
    05/02/2011

האמת היא שאני כבר מאוד מבולבלת כי בעבר הייתה לי גם COLITIS מיקרוסקופית וטופלתי בפנטאזה על מנת להקל את הכאבים
    הבעיה היא שלא מוצאים לי אבחנה מדיויקת כבר חמש שנים טובות של בירורים ובדיקות פולשניות כאלוו ואחרות האם את מכירה רופא גסטרו מומחה שאולי הוא כן יודע לאבחן ב מאה אחוז איזו מחלה יש לי
    תמיד מתבלבלים אצלי בין IBS למחלת קרוהן ויש הבדל מאוד גדול בין שתי המחלות אמנם הסימפטומים הם מאוד דומים
    אני מבינה מנסיון קודם שIBS מאבחנים ב100% רק אם כל הבדיקות הן תקינות זאת אומרת שזה קורה כאשר אין מחלה אורגנית כמו דלקת קיבה דלקת תרסריון או דלקת מעי גס וגם מדדי דלקתתקינים וכו......
    הבעיה היא שאצלי כן נמצאו גסטריטיס אקוטית דאודניטיס עם ארוזיות עםם דימום בתרסריוןוקוליטיס מיקרוסקופית שנערכו לפני כ שנתיים פלוס מינוס
    עכשיו שוב חזרתי לרופא גסטרו עם תלונות יותר חזקות כולל מלנה כולל דקירות בקיבה צריבות שלשולים עצירויות לסרוגין ו רק על ידי בדיקות דם הוא אומר לי שיש לי IBS שלא בצדק....... אני במצבי לא יכולה לעשות קולונוסקופיה כי ניסיתי לעשות הכנה והיה לי התקף נורא חזק של מיגרנה שכמעט יש לי כל יום מיגרנה........ אז אני כבר לא יודעת מה לעשות הרופא הזה הפנה אותי לבית חולים איכילוב שבתל אביב אגב אני מאיזור חיפה .

האם יש לך עיצה לאור מה שסיפרתי לך

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    05/02/2011

אבחנה של קרוהן ובוודאי של קוליטיס מיקרוסקופית יכולה להיות קשה לעיתים ולקחת שנים. אי אפשר בד"כ להתחמק מקולונוסקופיה ואיליאוסקופיה עם ביופסיות (כנראה עשית לפי אבחנת קוליטיס מיקרוסקופית). בדיקת קפסולה או CT ENTEROSCOPY יכולות לעזור גם הן.IBS אגב מתאפיין בהסתמנות בת מספר ימים לפחות 3 חדשים, ללא ירידה במשקל בד"כ, ללא דם בצואה וללא קליניקה המעירהמשינה. הסיפור אכןמצדיק פגישה אישית עם גסטרואנטרולוג. באזור שלך יש את ד"ר נוסנזון מעפולה, ד"ר לייכטר מרמם, פרופ חוברס אליקים מרמב"ם (זה האחרון עובר לשיבאבחודש הבא כמדומתני ואחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו