מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומניבן04/02/2011
שלום
אני בן 20, בריא, ולפני מספר חודשים מצאו אצלי באקראי תפקודי כבד גבוהים
ALT 140
ALP 80
AST 70
bili' 1.46
בדיקה חוזרת הציגה תוצאות דומות
נשלחתי ל US אשר הציג כבד שומני קל
מאז התחלתי לאכול פחות ובריא (בדגש על פחות אוכל שומני) ו 2 בדיקות תפקודי כבד מאז תקינות לחלוטין
חשוב לציין שתייה חריפה אני שותה כוס בירה עד 2 בפעם בשבוע לא יותר (הפסקתי מאז)
בירור מחלות מדבקות - שלילי (אבל יש נוגדנים ל EBV)
קראתי קצת על המחלה והבנתי שזה יכול להיגרם משומנים בדם
אז אני גובה 1.87 משקל 87, אחרי חודשיים אני כבר 80 קילו
בדיקות שומנים בדם גם לפני שנה וגם לאחרונה תקינות לחלוטין !
(אמנם הרבתי בשוקולדים וג'אנק פוד - אני משער שכמו כל נער בגילי, אך הבדיקות דם תקינות לגמרי)
עשיתי גם ספירת דם, כימיה, קרישה, כליות - הכל תקין.
השאלה שלי היא אם אני לא אלכוהוליסט, ולא שמן - ממה זה נגרם ?
בנוסף אשמח לדעת האם יש סיבה להמשך בירור (למשל מחלות מטבוליות), מהם האינדיקציות לביצוע ביופסיה, ובמידה ואני מקפיד על תזונה נכונה מהם הסיכויים להחלמה ?
כתבתי קצת הרבה אז תודה על הסלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי גם לציין
בן04/02/2011שבדיקת גלוקוז תקינה
ועוד שאלה ששחכתי לשאול: מהי האינדיקציה לשיפור\החמרה במחלה ? האם US או בדיקות דם ?
כי הבדיקות דם האחרונות תקינות, האם זה אומר שיש שיפור כ"כ מהר ?
שאלה נוספת היא האם כדאי לאמץ הרגל של שתיית מעט יין אדום בכל יום על מנת להעלות עוד יותר את ה HDL ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי גם לציין - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/02/2011אם הסרולוגיה כולה אכן תקינה ובהתאם לאולטרא סאונד מדובר אכן בכבד שומני, הירידה במשקל נרמלה התפקודים כצפוי. יתכם מעט כבד שומני גם מעודף משקל קל בלבד. אולטרא סאונד בקורת יראה קרוב לוודאי שיפור. אם יש כבד שומני עדיף להמנע מאלכוהול למרות שבאדן רכיל כוסית יין אדום ליום לא תזיק. שוב הפרעה חולפת בתפקודי כבד כזו יכולה גם להיות מסתם מחלה וירלית חולפת או מתרופות, אך כנראה אצלך מעודף משקל קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה
בן04/02/2011שנית, אשמח לתשובה מהם האינדיקציות לביופסיה, ומהם הסיכויים להחלמה.
עוד שאלה היא, שבמידה ויש שיפור, האם אני אצטרך כל חיי להזהר מאוכל שומני ואלכוהול כי יש לי נטייה לפתח כבד שומני ?
תודה רבה על הסבלנות,
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)