כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    בן
    04/02/2011

שלום

אני בן 20, בריא, ולפני מספר חודשים מצאו אצלי באקראי תפקודי כבד גבוהים
    ALT 140
    ALP 80
    AST 70
    bili' 1.46
    בדיקה חוזרת הציגה תוצאות דומות
    נשלחתי ל US אשר הציג כבד שומני קל
    מאז התחלתי לאכול פחות ובריא (בדגש על פחות אוכל שומני) ו 2 בדיקות תפקודי כבד מאז תקינות לחלוטין
    חשוב לציין שתייה חריפה אני שותה כוס בירה עד 2 בפעם בשבוע לא יותר (הפסקתי מאז)
    בירור מחלות מדבקות - שלילי (אבל יש נוגדנים ל EBV)
    קראתי קצת על המחלה והבנתי שזה יכול להיגרם משומנים בדם
    אז אני גובה 1.87 משקל 87, אחרי חודשיים אני כבר 80 קילו
    בדיקות שומנים בדם גם לפני שנה וגם לאחרונה תקינות לחלוטין !
    (אמנם הרבתי בשוקולדים וג'אנק פוד - אני משער שכמו כל נער בגילי, אך הבדיקות דם תקינות לגמרי)
    עשיתי גם ספירת דם, כימיה, קרישה, כליות - הכל תקין.

השאלה שלי היא אם אני לא אלכוהוליסט, ולא שמן - ממה זה נגרם ?
    בנוסף אשמח לדעת האם יש סיבה להמשך בירור (למשל מחלות מטבוליות), מהם האינדיקציות לביצוע ביופסיה, ובמידה ואני מקפיד על תזונה נכונה מהם הסיכויים להחלמה ?
    כתבתי קצת הרבה אז תודה על הסלנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• שחכתי גם לציין

בן
    04/02/2011

שבדיקת גלוקוז תקינה
    ועוד שאלה ששחכתי לשאול: מהי האינדיקציה לשיפור\החמרה במחלה ? האם US או בדיקות דם ?
    כי הבדיקות דם האחרונות תקינות, האם זה אומר שיש שיפור כ"כ מהר ?
    שאלה נוספת היא האם כדאי לאמץ הרגל של שתיית מעט יין אדום בכל יום על מנת להעלות עוד יותר את ה HDL ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי גם לציין - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    04/02/2011

אם הסרולוגיה כולה אכן תקינה ובהתאם לאולטרא סאונד מדובר אכן בכבד שומני, הירידה במשקל נרמלה התפקודים כצפוי. יתכם מעט כבד שומני גם מעודף משקל קל בלבד. אולטרא סאונד בקורת יראה קרוב לוודאי שיפור. אם יש כבד שומני עדיף להמנע מאלכוהול למרות שבאדן רכיל כוסית יין אדום ליום לא תזיק. שוב הפרעה חולפת בתפקודי כבד כזו יכולה גם להיות מסתם מחלה וירלית חולפת או מתרופות, אך כנראה אצלך מעודף משקל קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

בן
    04/02/2011

שנית, אשמח לתשובה מהם האינדיקציות לביופסיה, ומהם הסיכויים להחלמה.
    עוד שאלה היא, שבמידה ויש שיפור, האם אני אצטרך כל חיי להזהר מאוכל שומני ואלכוהול כי יש לי נטייה לפתח כבד שומני ?

תודה רבה על הסבלנות,
    מאור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו