ציפצופים בנשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפצופים בנשימה
    לימור
    14/12/2007

לפני כמה חודשים, התחילו לי ציפצופים בנשימה. הציפצופים קורים רק בנשימה דרך הפה ונשמעים כלפי חוץ. הם באים ונעלמים (לפעמים פעם בכמה שעות ולפעמים כל כמה ימים).
    כשזה קורה, אני מרגישה כאילו האוויר נכנס יותר לאט.
    זה קורה למשל כשאני צוחקת הרבה ובלילה כשאני ישנה, אבל בעיקר קורה סתם ככה פיתאום.
    רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת אנדוסקופיה פיבר אופטי שיצאה תקינה ולצילום חזה ובדיקת תפקודי ריאות שיצאו גם הם תקינים.
    רופא המשפחה שלי נתן לי כדורים לאולקוס ואמר שננסה ונראה אם זה יעזור.
    אני מפחדת לקחת את הכדורים כשאין שום אבחנה לאולקוס ובעיקר בגלל שאני לא מרגישה צרבות או כאבים בקיבה.
    אשמח לשמוע חוו"ד שלך.
    תודה.
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפצופים בנשימה

הוספת תגובה

• ציפצופים

ד''ר סטיבן מלניק
    14/12/2007

בנראה חושדים שחומצה מבקיבה נכנס אירונית לריאות. לא נשמע סביר אבל הכדורים בטוחים ומקובל לנסות נסיון טיפולי ללא אבחנה ברורה.
    הדורים בטוחים וניתן לקנותת ללא מרשם בהרבה מדינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר, בהמשך לתגובתך..

לימור
    14/12/2007

אם הכדורים יעזרו , זה אומר שאכן מיצי קיבה נכנסים לריאות, ואז לא יהיה צורך בבדיקות נוספות? במקרה וזו באמת הבעיה, מה הטיפול שניתן ולכמה זמן?

אם מיצי קיבה נכנסים לריאות, לא אמורים לעלות על זה בבדיקת תפקודי ריאות?

מיצי קיבה בריאות קשורים למושג "אולקוס" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר, בהמשך לתגובתך..

ד''ר יעקב מאור
    16/12/2007

אין הכרח בשאיפת חומצה לסימפונות לעיתים, די בגירוי חומצה בושט ליצור רפלקס לסימפטומים של דרכי הנשימה. באם מעכבי משאבות פרוטונים עוזרים יש להשתמש במינון הנמוך ביותר שלהם המונע את הופעת הסימפטומים.
    תיפקודי ריאות אינם מאבחנים Reflux של חומצה.
    "אולקוס" משמעותו כיב או "פצע" על-פי-רוב בקיבה או בתרסריון, הניגרמים במרבית המקרים על-ידי זיהום בחיידק ההליקובקטר או מתרופות כגון אספירין או נוגדי דלקת לא סטרואידליות. אין קשר בין אולכוס לבין חזרת חומצה לושט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו