כאבי בטן ובחילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ובחילות
    נועה
    13/02/2011

שלום שמי נועה , אני בת 23

אני סובלת כבר יותר משבועיים מכאבי בטן (מהפופיק מעלה , אל מתחת לצלעות) ובחילות , במשך היום הכאב מתחזק וזה כמו איזה התקף פתאומי של בחילה חזקה מאוד וכאבי הבטן מתגברים והכאב בלתי נסבל , ההתקפים האלה , או הכאבים שמתגברים בדרך כלל מופיעים אחרי אוכל.

הייתי אצל רופא משפחה שהפנה אותי לאולטרסאונד לבטן העליונה , טרם עשיתית את הבדיקה.

אשמח לקבל ייעוץ , ולמשוע את דעתכם.

תודה נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ובחילות

הוספת תגובה

• כאבי בטן ובחילות - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    13/02/2011

הכאב יכול להיות פפטי או ביליארי.
    כאב פפטי-בד"כ מוקל באוכל (אך לעיתים גם מורע עם אוכל-חשובה השפעת האוכל. שורף יותר באפיו ולעיתים תכופות מלווה צרבת. יותר שכיח בגילך בנוטלותNSAID קרי וולטרן, נורופן ודומיהם.
    כאב ביליארי-בשל אבן בכיס מרה מופיע בעקבות מזון שומני והוא קוליקי באפיו ונמשך חצי שעה עד 2-3 שעות לכל היותר. יותר בנשים בעשור רביעי חמישי ובשמנות.

חשוב אם יש שינוי ביציאות , האם הכאב מעירך משנתך?
    כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג.להשלמת בדיקות דם, שקילת גסטרוסקופיה והתרשמות קלינית, ניתן בינתיים לעשות גם תבחין נשיפה להליקובקטר ולאחריו להתחיל לוסק או אומפרדקס ואם יש שיפור מדובר בכיב או דלק.
    בנשים צעירות תתכן גם הסתמנות פפטית ללא מחלה פפטית (כיב או דלקת) של ממש=דיספפסיה פונקציונלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ובחילות

נועה
    13/02/2011

תודה רבה.
    נועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו