מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריכוך יציאות לטיפול בפיסורה.שירן16/12/2007
שלום,
לפני מספר חודשים התפתחה אצלי פיסורה בעקבות עצירויות שסבלתי מהן. נבדקתי ונמצאתי בריאה, פרט לפיסורה.
בהמלצת גסטרואנטרולוג עברתי לדיאטה הכוללת הרבה ירקות ירוקים, סלק , פירות יבשים, דגנים מלאים, כ-3 ליטר מים ביום וכו'. כמו כן הומלץ לי ליטול קונסיל ופרוטזן (קוביה מפירות יבשים).
בעיית העצירויות נפתרה ויש לי יציאות כל יום. הבעיה היא שעם זאת שהיציאות רכות הן גם די גדולות ועל כן איני יכולה להפטר מהפיסורה שנפתחת כל פעם בעת היציאות.
האם תוכל להמליץ על חומרים מרככי צואה שאינם יוצרים תלות והתמכרות (מלבד הקונסיל) ואשר יגרמו ליציאות להיות במרקם "דייסתי" מספיק?
חברה שסובלת מעצירויות המליצה לי על סירופ אבילק, בו היא משתמשת לטיפול בעצירות. האם הוא יוצר התמכרות? אם לא, האם ניתן ליטול אותו בכמויות גדולות?
מה עוד ניתן ליטול לטווח של כ-3 חודשים, מבלי לפגוע במעי וליצור התמכרות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוך יציאות
ד''ר סטיבן מלניק08/01/2008אני ממליץ בעיקר על סובין כולל konsyl וגם תוסםפת של אבילק. חשוב להמנע ממוצרים הכוללים סנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
ענת16/12/2007מנסיון אישי, עברתי ניתוח בלון ע"מ להרחיב את הקיף פי הטעבת.
כלום לא לגמרי פותר את זה כשיש נטיה זה תמיד חוזר אולם יש להשמר מפני עצירות וכאשר זה כבר מופיע אז לשטוף המון במים וסבון לאחר כל יציאה כמובן וכן ללא שום קשר.
לי באופן אישי זה מה שעוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
ד''ר יעקב מאור05/01/2008ענת שלום,
אני מעריך את השתתפותך בפורום, אולם תפקיד הפורום הינו בעיקר הכוונה כללית ולא המלצות ספציפיות שאינן מתאימות לכל אדם גם אם בעייתו ניראית זיהה לשלך. הייתי מעדיף שהיעוץ בפורום יוגבל לרופאים מומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוך יציאות לטיפול בפיסורה.
ד''ר יעקב מאור16/12/2007בשלב החריף של הפיסורה רצוי להשתמש בתכשירים כגון שמן פרפין או אפילו אבילק היוצרים יציאה רכה מאוד ואינם דורשים הפעלת לחץ רב כנגד התנגדות של התכווצות שרירי פי הטבעת (שהוא הבסיס להווצרות הפיסורה או הסדק). תכשירים אלה טובים לשימוש בטווח הקצר והבינוני בלבד שכן אינם "טעימים" ובנוסף האבילק גורם לריבוי גזים במעי הגס.
לאחר ריפוי הפיסורה יש צורך כמובן לעבור לטיפול בו את נוקטת למניעת עצירות על ידי תכשירים יוצרי נפח-Bulk Forming.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, יש לי שאלה נוספת...
שירן17/12/2007כמה זמן ניתן ליטול סירופ אבילק מבלי להזיק למעי?
הפיסורה ממני אני סובלת היא כרונית ולכן תקופת ריפויה עלולה לקחת מספר חודשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם תוכל להמליץ על מינון של אבילק?
שירן17/12/2007מה המינון המקסימלי שאני יכולה לקחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אבילק
ד"ר יעקב מאור17/12/2007הייתי ממליץ על נטילת כף אחת ביום ולעלות במינון בהדרגה עד ל- 3-4 כפות בהתאם להשפעה או לתופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
ד"ר יעקב מאור17/12/2007אבילק אינו מזיק למעי אך גורם ריבוי גזים וטעמו מאוד מתוק. ניתן להשתמש בו מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגלקס ומשחה
אוהד05/01/2008הי
פיסורה עיקשת - היתה לי וכמעט נעלמה, בכל מקרה כבר לא מציקה
אני לא רופא, רק ממליץ טיפול די סטנדרטי לדעתי אבל שמאוד עזר לי
פגלקס (אבקה שקונים בבית מרקחת) - כפית שטוחה כל בוקר עושה פלאים ליציאות
משחה - נפדיפין + עוד חומר שאני לא זוכר את השם שלו אבל עושה כאבי ראש לפעמים (הניפדיפין לבד לא עזר!). זו משחת מרשם יקרה שמכינים בהזמנה בסופר פארם אבל מצויינת !!! לקחת ששה שבועות ארבע פעמים ביום ולא להפסיק גם כשמשתפר המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגלקס ומשחה
ד''ר יעקב מאור05/01/2008אוהד שלום,
אני מעריך את השתתפותך בפורום, אולם תפקיד הפורום הינו בעיקר הכוונה כללית ולא המלצות ספציפיות שאינן מתאימות לכל אדם גם אם בעייתו ניראית זיהה לשלך. הייתי מעדיף שהיעוץ בפורום יוגבל לרופאים מומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוך יציאות לטיפול בפיסורה
ד''ר יעקב מאור05/01/2008כמדומני שעניתי על שאלותיך בעבר. תוכלי לכתוב שוב באם יתעוררו שאלות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות
ד''ר סטיבן מלניק06/01/2008אין בעיה להשתמש בדופילאק בהאופן קבוע. גם כן איו בעיה להשתמש בקונסיל באוםן קבוע.
לגבי הפיסורה מציע להפנות לפרוקטולוג לאיבחון וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)