בעייה בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בכבד
    דוד
    17/12/2007

שלום ד"ר
    אני מרגיש חלש מאוד וסחרחורות כל הזמן, עם בעיות בתיפקודי כבד
    שלחו אותי לעשות ביפסיה אחרי שבאולטרסנד הראה כבד שומני
    ובעיקרון היה רשום שבעיקר שינוי שומני ויש מוקדים זעירים לדלקת כבד כרונית לבלורית , מתאים ל NASH ,
    אני זוכר שזה התחיל לי לפני שנה אנזימי כבד גבוהים בגלל תרופות לפטריות שלקחתי אבל הפסקתי אותם ומאז זה לא יורד
    האם זה יכול לגרום לתופעות אלו?
    היתי אצל הרופא שלי למחלות כבד הוא אמר שאני יעשה דיאטה וזה הרוב מתחים נפשיים,ויש תרופה נסיונית לבעייה אבל לא במצב שלי
    אני דיי מפוקפק ממה שהוא אמר האם דיאטה יכולה לפתור דלקות שהם מתאימים ל NASH
    האם כדאי לנסות צמחים אולי כמו גדילן מצוי וכאלו שמנקים את הכבד?
    האם באמת זה לא מהכבד ולא נתיחס לדלקות כי הוא היה דיי אדיש לגבי זה הוא אמר שדיאטה תעזור ושנעקוב לגבי אנזימי כבד
    ואני דיי חושש מהאדישות הזאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בכבד

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

ד"ר יעקב מאור
    17/12/2007

כבד שומני המלווה דלקת המכונה NASH או NON ALCOHOLIC STEATOHEPATITIS הינו מצב יחסית שכיח שבמרבית המקרים אינו מתקדם להפרעה משמעותית בכבד. לצערי, עד היום אין טיפול שהוכח כיעיל למחלת כבד זו למעט דיאטה מתונה, מדורגת המונחית על-ידי דיאטנית בשילוב עם פעילות ספורטיבית. כל התרופות שנוסו עד כה בפרקי זמן לא ארוכים ובמחקרים קטנים יחסית הראו השפעה חלקית על התקדמות מצב הכבד. גדילן מצוי יכול לעזור באופן כללי במגוון מחלות כבד אבל לא נוסה ספציפית ב- NASH.
    הסיפטומים שתארת אינם ספציפיים למחלה. רצוי כי תפנה למומחה נוסף למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו