אבחנה לא ברורה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה לא ברורה.
    רונן
    26/02/2011

שמי רונן, בן 22.
    לפני כ4 וחצי שנים עברתי ניתוח פלסטי בבטן(מתיחת בטן).

לפני כמה חודשים שמתי לב להיווצרות מין שקע מעל הטבור שלי.

מאז התחילו לי כאבים ואי נוחות באמצע הבטן וברום הבטן(אי נוחות מאוד קשה, שמטרידה אותי במשך כל היום).

העלו מספר ספקולציות בנוגע למצב שלי -
    א.דלקת בקיבה.
    ב.בקע בטני כלשהו(הרניה)
    ד.בעיה כלשהי בשלפוחית השתן.
    ג.בעיה שקשורה לניתוח שעברתי(קרע בשרירי הבטן שיוצר מצב שנקרא דיאסטזיס רקטי)

כעיקרון הסימפטומים שלי כוללים בעיקר כאבים ואי נוחות, למרות שבזמן האחרון כן התחלתי לסבול מגזים,שלשולים\עצירות(משתנה).

כשעברתי US בטן, שמו לב שהשלפוחית שלי מלאה(למרות שלא היה לי צורך להתרוקן).
    בנוסף, כאשר אני לוחץ על איזור רום הבטן, אני מרגיש כאב קל, אך כמו כן הקלה של הלחץ והאי נוחות הכרונית שנוצרה לי.

כמו כן, כשאני לוחץ על איזור שלפוחית השתן, אני חש הקלה בתסמיני הכאב והאי נוחות הבטנית.

אני כרגע חייל, ואינני בטוח שאני סומך על הרפואה הצבאית במקרה הזה, שכן אני נגרר מבדיקה לבדיקה כבר כמה חודשים.

אני אשמח אם תוכלו להאיר קצת אור על המצב שלי, לאור מצבים קודמים הדומים למצב שלי.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה לא ברורה.

הוספת תגובה

• אבחנה לא ברורה. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    27/02/2011

השקע יכול בהחלט להיות בשל הרניה או הםרדת רקטי בשל עודף משקל. ממצא כזה אינו גורם בד"כ לכאב. יתכן שבנוסף יש לך דלקת או ממצא אחר בקיבה. סה"ע הסיפור אינו נשמע מדאיג או דחוף ובהחלט יכול לעבור בירור גסטרואנטרולוגי סטנדרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו