בדיקת Gastrin -אם יש קשר עם צליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת Gastrin -אם יש קשר עם צליאק
    קרן
    28/02/2011

אני בת 47,לפני כשנה וחצי גילו אצלי מחלת צליאק.שלחו לעשות בדיקות נוספות,
    חלק התשובות אימונולוגיה רשמתי למטה

==================
    Gliadin 9.3
    TransGlutaminase IgA Ab-3 U/ml
    Parietal Cell Ab -positive

Mitochondrial Ab -1.18
    ASCA IgA -11.8
    ASCA IgG -25.8 NORMA 0-20
    C-ANCA -NEGATIVE
    P-ANCA -NEGATIVE
    Antinuclear Ab Adults-2.2-norma 0-1
    Imunoglobulin A 228 norma 70-400
    Gastrin - גדול מ-1000 -???
    העם יש קשר בין GASTRIN וצליאק ?
    מה דעתך על התוצאות הבדיקות האלו?זה מדאיג אותי מאוד.
    המון תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת Gastrin -אם יש קשר עם צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/02/2011

רמת גסטרין גבוהה בערכים של מאות עד 1000 אופינית לגסטרינומה אך גם לטיפול בסותרי חומצה וביחוד מעכבי משאבת הפרוטון כמו לוסק ובגסטריטיס אטרופית. קיום נוגדנים פריאטלייפ אצלך מחשיד בגסטריטיס אטרופית (הולך ביחד עם חסר B12 ) וזו יכולה להיות הסיבה לגסטרין הגבוה (האם לא לקחת לוסק או אומפרדקס לאחרונה?). ביופסיה מפונדוס\גוף הקיבה תראה חוסר תאים פריאטליים כעדות לגסטריטיס אטרופית. גסטרינומה יאשר צבחן סקרטין (הגורם לעליית גסטרין מרשימה רק בגסטרינומות. רמת נוגדני הצליאק הנמוכה מעידה כנראה שהקפדת היטב כל דיאטה נטולת גלוטן (אם כי איני יודע את גבול הנורמה העליון של גליאדין במעבדה אצלכם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Gastrin

קרן
    28/02/2011

המון תודה על תשובתך המהירה.
    בהמשך להודעה שלך, לפעמים אני לקחת OMEPRADEX 20.בקשר לויטמין B12 תמיד תוצאות היו בגבול הנמוך ,אבל בתוך הגבולות.עשיתי בסוף השנה שעברה ביאופסיה .
    בתשובה כתוב:
    increase intraepithelial lymphocytes(including villous tip),with no evidence of villous atrophy.

בקשר לצליאק,אני מאוד מקפידה בדיאטה נטול גלוטן .כמה זה מסוכן גסטרין הגבוה? האם יש אפשרות להוריד הערכים של גסטרין ? כמה מסוכן גסטריטיס אטרופית או גסטרינומה ?קראתי שגסטרינומה זה גידולים .האם מדובר בגידול סרטני בלבלב?
    אבא שלי נפטר מסרטן בלבלב וזו הסיבה לדאגה שלי.

שוב תודה על התשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Gastrin - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/03/2011

גסטרין גבוה אינו מחלה כשלעצמו הסברתי לך את הסיבות האפשריות לכך כולל נטילת אומפרדקס. גסטריטיס אטרופית גורמת לחסר B12 אך אינה מסוכנת כשלעצמה גסטרינומה היא סוג גידול שיכול להיות ממאיר ומקורו באיי הלבלב,אך יש להוכיח קיומה מה שעוד לא נעשה אצלך וקרוב לוודאי אין לך אותו..אם את בחרדה התיעצי אישית עם גסטרואנטרולוג, עמי או עם אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו