מה דעתך על GGT גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה דעתך על GGT גבוה
    שירה
    28/02/2011

ביצעתי בדיקות דם כרוטינה ספירת דם, שקיעת דם, וכיוצ"ב. רקע: הנני בת 53. משקל גוף רזה. לא מעשנת. לא שותה אלכוהול. בדרך כלל בריאה. לא לוקחת כדורים כלשהם למעט בחודש האחרון התחלתי ויטמין D עקב ירידה קלה בויטמין D כמו כן, לקחתי למשך 7-8 ימים דוקסילין, ו-FLAGYL 250 MG TAB . את הכדורים סיימתי לשתות בערך לפני שבועיים ימים. רופאת נשים נתנה לי הכדורים הנ"ל כי יש לי הפרשה נרתיקית במשך זמן רב והיא רצתה לכסות מספר חיידקים/זיהומים כי התרבית וגינלית יצאה תקינה. בבדיקות דם שערכתי אתמול שוב, כרוטינה, תוצאות אנזימי כבד GGT יצאו גבוהות מהנורמה והן 77 IU כשטווח הנורמה הינו מ-8-36. שאר הבדיקות כגון GOT(AST יצא תקין. GPT (ALT-יצא תקין. אף פעם לא היתה לי תוצאה כזו ב-GGT כאמור לעיל. כמו כן כולסטרול 229 . כשהטווח הוא עד 200. כולסטרול LDL 130.8 כשהטווח הוא עד 130. תשובת RDW יצאה 10.7 מעט נמוך כשהטווח 11.5-14.7. WBC גם יצאה נמוך 4.6 כשהטווח 4.8-10.8 ESR יצאה 26 מעט גבוה כשהטווח 0-25. בבדיקת שתן לכללית ליקוציטים 500 U/L אריטרוציטים 25 U/L. אני מוטרדת מאוד מתשובת ה- GGT. מה דעתך? איזה בדיקות עלי לבצע? ממה זה יכול להיות? מה הדחיפות ? אודה על כל הסבר אפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך על GGT גבוה

הוספת תגובה

• GGT גבוה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/03/2011

GGT הוא אנזים מאד רגיש שעולה בקלות העליה היא מיהימלית אצלך ויכולה להיות אפילו מכבד שומני והשמנת כמה ק"ג. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד 2-3 חדשים. יתכן והדוקסילין גרם לעלייה לא משמעותית זו והיא תעלם. במידה וההפרעה הקלה נותרת כדאי לעשות US ובדיקות סרולוגיה וביחוד AMA וASMA .ואת התוצאות להראות לגסטרואנטרולוג. בכל מקרה אין סיבה לדאגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GGT גבוה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/03/2011

GGT הוא אנזים רגיש מאד והרמה אצלך אינה דרמטית כל עיקר. יתכן שהעליה מהטטראציק. ויתכן שקיימת מזמן. כבד שומני בשל עודף משקל קל יכול לגרום לכך אך כדאי לקחת סרולוגיה מלאה כולל AMA וUS בטן ולהתיעץ עם גסטרואנטרולוג בהתאם לתשובות. ההפרעה קלה ואין סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

שירה
    17/03/2011

ד"ר שלום רב,

בהמשך להתייעצות שלי עמך לגבי GGT גבוה (שאר הערכים של תפקודי הכבד היו תקינים)

ביצעתי US בטן עליונה והתברר שיש לי כבד שומני בדרגה קלה (כששאלתי את הטכנאית היא אמרה שיכול להיות על רקע חילוף חומרים). לא הבנתי למה התכוונה.

בכל אופן להזכירך, התייעצתי עמך בנושא GGT גבוה 77 שהתגלה אצלי באקראי עקב בדיקות דם כרוטינה שביצעתי. כל הפעמים בהם ביצעתי תפקודי כבד תמיד היה תקין.כמו כן פעם ראשונה שהופיע אצלי כולסטרול 230 כשהנורמה 200.

שאלתי, הנני בת 53. מאד מאד רזה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת ולא לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. כמו שציינתי הערך של הכולסטרול הופיע אצלי גבוה בפעם הראשונה.

היתכן כבד שומני לאדם רזה וכבר בפעם הראשונה שמוצאים לו כולסטרול?

אני מכירה המון אנשים, וגם במשפחה שיש להם כולסטרול אך ללא ממצא של כבד שומני.

אני חוששת שכמו שזה התגלע כך באקראי, זה יכול להתדרדר למצב קשה יותר מהסיבה שכבר בפעם הראשונה שהתגלה אצלי כולסטרול יש לי כבר כבד שומני !!!

מה עושים? איזה מעקב עלי לבצע? האם זה מצב הפיך? כל כמה זמן צריך לעשות אולטרסאונד חוזר? האם היו מצבים שאתה מכיר שנמצא כבד שומני וכעבור זמן בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לא ראו את הממצא הנ"ל?

אשמח לתשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו