מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבלבאלי02/03/2011
ערב טוב
בתחילת שבוע שעבר כ 20 דקות לאחר ארוחה,חשתי כאב בטן חזק,כעין כאב חגורתי מסביב לבטן ואף מסביב לצלעות, היה לי קשה לזוז ממקומי מעוצמת הכאב
כעבור כשעה או יותר כשזה נחלש הלכתי לישון
מאז ובכל יום הרגשתי כאב עמום בצד ימין של הבטן ממש מתחת לצלעות
בתחילה הוא היה דיי חזק כדי לגרום לי דאגה ממש במיקרה
באותו שבוע היה לי תור לגסטרו שהוזמן לפני מספר חודשים,הרופאה שלחה אותי לאולטראסאונד ובדיקת דם, לתפקודי כבד ולבלב
באולאראסאונד לא נמצא דבר חריג,בבדיקת הדם היו הערכים האלה,
lipase 33
got22
gpt15
alk phosphatase64
amylase145
הייתי אצל רופא המשפחה ששמע את הסיפור ושלח אותי לבדיקת דם חוזרת של אנזימי לבלב ,כדי לברר האם הערכים השתנו , ההפרש בין הבדיקות הוא 4 ימים. התוצאה היא:
lipase 45
amylase 146
שעושה רושם שהאכב מתמתן,הוא עדיין קיים הרבה שעות ביום,ומציק לי,גם ההרגשה הכללית לא משהו,
מה משמעות הממצא הזה? על איזה מצב הוא עשוי להצביע? מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/03/2011חשובים כמה נתוים כמו גיל, משקל והרגלי שתיית אלכוהול...
הכאב יכול להתאים להתקף של דלקת חריפה של הלבלב אך ערכי הדיאסטזה בהנחה שגבול נורמה עליון אצלכם עד 90-100 אינם גבוהים דיים להיות חד משמעיים מה עוד שליפזה שלא עלתה אינה תומכת באבחנה. US תקין אינו שולל, אך לאתומך גם הוא.
התקף כאב ביליארי בשל אבני מרה מצריך קיום אבנים שאין כנראה בUS.
אפשרות נוספת-כאב פפטי (דלקת או כיב בקיבה או בתריסריון) לא אופיני אך אפשרי.
לסיכום: כדאית התיעצות עם גסטרואנטרולוג ושקילת ביצוע גסטרוסקופיה וCT בטן על ידיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)